LangID__ 45
Check if content editor on 1
Json data
Array ( [mk-MK] => Array ( [section_0] => Array ( [id] => section_0 [type] => newContentSectionTemplate [content] => [elements] => Array ( [component_0] => Array ( [size] => 0 [type] => newContentTextTemplate [id] => component_0 [switcher_id] => section_0-component_0 [name] => component_0_newContentTextTemplate [textMode] => 0 [text] => <p>Да добиете бесплатен софтвер Adobe не е толку тешко како што може да изгледа на прв поглед. Постојат неколку ефективни методи за да се направи тоа легално. Побарајте неколку бесплатни Adobe програми и мобилни апликации што можеби не сте ги знаеле порано и се апсолутно бесплатни. </p> ) [component_1] => Array ( [size] => 1 [type] => blogLinkAnchor [id] => component_1 [switcher_id] => section_0-component_1 [name] => component_1_blogLinkAnchor [text] => best-free-adobe-software ) [component_3] => Array ( [size] => 3 [type] => newContentTitleH2Template [id] => component_3 [switcher_id] => section_0-component_3 [name] => component_3_newContentTitleH2Template [text] => Топ 9 Апсолутно БЕСПЛАТНИ Софтвер и апликации на Adobe ) [component_29] => Array ( [size] => 29 [type] => newContentElementTmpl5List [id] => component_29 [switcher_id] => section_0-component_29 [name] => component_29_newContentElementTmpl5List [blocks] => Array ( [block_0] => Array ( [size] => 0 [type] => newContentElementTmpl5List_ItemTemplate [id] => block_0 [title] => block_1 [componentId] => component_29 [name] => block_0_newContentElementTmpl5List_ItemTemplate [tmplButtonName] => Adobe Photoshop за iPad [tmplButtonTitle] => Преземете Adobe Photoshop за iPad [tmplButtonText] => Со сензорски интерфејс [textButtonLinkScroll] => checked [tmplButtonLink] => adobe-photoshop-for-ipad ) [block_1] => Array ( [size] => 1 [type] => newContentElementTmpl5List_ItemTemplate [id] => block_1 [title] => block_2 [componentId] => component_29 [name] => block_1_newContentElementTmpl5List_ItemTemplate [tmplButtonName] => Photoshop Express [tmplButtonTitle] => Преземете Photoshop Express [tmplButtonText] => За основна корекција на бојата [tmplButtonLink] => photoshop-express [textButtonLinkScroll] => checked ) [block_2] => Array ( [size] => 2 [type] => newContentElementTmpl5List_ItemTemplate [id] => block_2 [title] => block_3 [componentId] => component_29 [name] => block_2_newContentElementTmpl5List_ItemTemplate [tmplButtonName] => Photoshop Mix [tmplButtonTitle] => Преземете Photoshop Mix [tmplButtonText] => За основно ретуширање на сликата [textButtonLinkScroll] => checked [tmplButtonLink] => photoshop-mix ) [block_3] => Array ( [size] => 3 [type] => newContentElementTmpl5List_ItemTemplate [id] => block_3 [title] => block_4 [componentId] => component_29 [name] => block_3_newContentElementTmpl5List_ItemTemplate [tmplButtonName] => Lightroom Mobile CC [tmplButtonText] => Напредна алатка за корекција на бојата [tmplButtonTitle] => Преземете Lightroom Mobile CC [tmplButtonLink] => lightroom-mobile-cc [textButtonLinkScroll] => checked ) [block_4] => Array ( [size] => 4 [type] => newContentElementTmpl5List_ItemTemplate [id] => block_4 [title] => block_5 [componentId] => component_29 [name] => block_4_newContentElementTmpl5List_ItemTemplate [tmplButtonName] => Adobe Premiere Rush [tmplButtonText] => Уредување видео на паметен телефон [tmplButtonTitle] => Преземете го Adobe Premiere Rush [tmplButtonLink] => adobe-premiere-rush [textButtonLinkScroll] => checked ) [block_5] => Array ( [size] => 5 [type] => newContentElementTmpl5List_ItemTemplate [id] => block_5 [title] => block_6 [componentId] => component_29 [name] => block_5_newContentElementTmpl5List_ItemTemplate [tmplButtonName] => Illustrator Draw [tmplButtonText] => Поедноставена верзија на Illustrator [tmplButtonTitle] => Преземете го Илустраторот Нацртај [tmplButtonLink] => illustrator-draw [textButtonLinkScroll] => checked ) [block_6] => Array ( [size] => 6 [type] => newContentElementTmpl5List_ItemTemplate [id] => block_6 [title] => block_7 [componentId] => component_29 [name] => block_6_newContentElementTmpl5List_ItemTemplate [tmplButtonName] => Adobe XD [tmplButtonText] => За UI / UX дизајн [tmplButtonTitle] => Преземете го Adobe XD [tmplButtonLink] => adobe-xd [textButtonLinkScroll] => checked ) [block_7] => Array ( [size] => 7 [type] => newContentElementTmpl5List_ItemTemplate [id] => block_7 [title] => block_8 [componentId] => component_29 [name] => block_7_newContentElementTmpl5List_ItemTemplate [tmplButtonName] => Adobe Color [tmplButtonText] => За работа со боја [tmplButtonTitle] => Преземете ја Adobe Color [tmplButtonLink] => adobe-color [textButtonLinkScroll] => checked ) [block_8] => Array ( [size] => 8 [type] => newContentElementTmpl5List_ItemTemplate [id] => block_8 [title] => block_9 [componentId] => component_29 [name] => block_8_newContentElementTmpl5List_ItemTemplate [tmplButtonName] => Adobe Acrobat Reader [tmplButtonText] => За работа со PDF [tmplButtonTitle] => Преземете го Adobe Acrobat Reader [tmplButtonLink] => adobe-acrobat-reader [textButtonLinkScroll] => checked ) ) ) [component_94] => Array ( [size] => 94 [type] => blogLinkAnchor [id] => component_94 [switcher_id] => section_0-component_94 [name] => component_94_blogLinkAnchor [text] => all-adobe-products-for-free ) [component_4] => Array ( [size] => 4 [type] => newContentTextTemplate [id] => component_4 [switcher_id] => section_0-component_4 [name] => component_4_newContentTextTemplate [textMode] => 1 [text] => <p>Кога размислувате за производите на Adobe, веројатно ќе замислите: Photoshop CC, Lightroom CC и Premiere Pro CC, нели? Но, компанијата има многу други корисни софтверски пакети и самостојни апликации што можете да ги добиете бесплатно. Ова е одлична опција за аматерски корисници или оние, кои претходно користеле друг софтвер. </p> ) [component_5] => Array ( [size] => 5 [type] => blogLinkAnchor [id] => component_5 [switcher_id] => section_0-component_5 [name] => component_5_blogLinkAnchor [text] => adobe-photoshop-for-ipad ) [component_6] => Array ( [size] => 6 [type] => headerRating2listsLink [id] => component_6 [switcher_id] => section_0-component_6 [name] => component_6_headerRating2listsLink [blocks] => Array ( [block_0] => Array ( [rows] => Array ( [row_0] => Array ( [size] => 0 [type] => headerRating2listsLinkListRowTemplate [id] => row_0 [title] => row_1 [componentId] => component_6 [blockId] => block_0 [name] => row_0_headerRating2listsLinkListRowTemplate [blockRowText] => Многу одговора ) [row_1] => Array ( [size] => 1 [type] => headerRating2listsLinkListRowTemplate [id] => row_1 [title] => row_2 [componentId] => component_6 [blockId] => block_0 [name] => row_1_headerRating2listsLinkListRowTemplate [blockRowText] => Одлично синхронизирање со CC ) [row_2] => Array ( [size] => 2 [type] => headerRating2listsLinkListRowTemplate [id] => row_2 [title] => row_3 [componentId] => component_6 [blockId] => block_0 [name] => row_2_headerRating2listsLinkListRowTemplate [blockRowText] => Совршен за ретуширање на фотографии ) ) [blockRowText] => Совршен за ретуширање на фотографии ) [block_1] => Array ( [rows] => Array ( [row_0] => Array ( [size] => 0 [type] => headerRating2listsLinkListRowTemplate [id] => row_0 [title] => row_1 [componentId] => component_6 [blockId] => block_1 [name] => row_0_headerRating2listsLinkListRowTemplate [blockRowText] => Недостаток на RAW и CMYK ) [row_1] => Array ( [size] => 1 [type] => headerRating2listsLinkListRowTemplate [id] => row_1 [title] => row_2 [componentId] => component_6 [blockId] => block_1 [name] => row_0_headerRating2listsLinkListRowTemplate [blockRowText] => Компатибилен само со iOS 13 ) ) [blockRowText] => Недостаток на RAW и CMYK ) ) [tmplTitle] => 1. Adobe Photoshop за iPad [tmplSelect] => 100 [title] => Класичен фотошоп со сензорски интерфејс [buttonLinkTitle] => Преземете го Adobe Photoshop за iPad бесплатно [buttonLink] => https://clk.tradedoubler.com/click?p(284422)a(3062055)g(24059776)url(https://www.adobe.com/products/photoshop/ipad.html) [useRealNameDt] => checked [image_dt] => /images/content/adobe-photoshop-for-ipad-logo.png [imageAlt_dt] => Adobe Photoshop за логото на iPad [buttonText] => Преземете БЕСПЛАТНО [image_dt_width] => 85 [image_dt_height] => 85 [buttonName] => Фотошоп за iPad ) [component_7] => Array ( [size] => 7 [type] => newContentTextTemplate [id] => component_7 [switcher_id] => section_0-component_7 [name] => component_7_newContentTextTemplate [textMode] => 1 [text] => <p> <b>Пресуда</b>: Овој бесплатен софтвер на Adobe може успешно да се користи како главен уредник на фотографии за вашиот iPad. Програмата е обид да се направи преносна верзија на класичен десктоп Фотошоп за iPad со нов интерфејс. Обидот беше успешен до одреден степен. </p> <p>Сè уште можете да уживате во голем дел од управувањето со слојот, како и опциите за мешање. Како и десктоп верзијата, Adobe Photoshop за iPad ви овозможува да ги промените редоследот, имињата, големината на слоевите, да ги преместите и трансформирате. </p> <p>Поставете режими на непроityирност или мешање и искористете го скокачкото мени за режим на мешање со сликички за преглед. Последната опција е нова и недостасува во десктоп верзијата. Ако претпочитате компактен режим на панелот со слоеви, можете да изберете да прикажувате само сликички без имиња на слоеви. Ова помага во максимизирање на екранот, овозможувајќи ви пристап до одликите со помош на гестови. </p> ) [component_8] => Array ( [size] => 8 [type] => blogGeneralImg [id] => component_8 [switcher_id] => section_0-component_8 [name] => component_8_blogGeneralImg [useRealNameDt] => checked [useRealNameDtAmp] => checked [imageAlt_dt] => Adobe Photoshop за ipad интерфејс [imageAlt_amp] => Adobe Photoshop за ipad интерфејс [image_dt] => /images/content/adobe-photoshop-for-ipad-interface.png [image_amp] => /images/content/adobe-photoshop-for-ipad-interface.png [image_amp_width] => 960 [image_amp_height] => 640 [image_dt_width] => 960 [image_dt_height] => 640 ) [component_9] => Array ( [size] => 9 [type] => newContentElementBlogDivider [id] => component_9 [switcher_id] => section_0-component_9 [name] => component_9_newContentElementBlogDivider ) [component_95] => Array ( [size] => 95 [type] => blogLinkAnchor [id] => component_95 [switcher_id] => section_0-component_95 [name] => component_95_blogLinkAnchor [text] => photoshop-express ) [component_11] => Array ( [size] => 11 [type] => headerRating2listsLink [id] => component_11 [switcher_id] => section_0-component_11 [name] => component_11_headerRating2listsLink [blocks] => Array ( [block_0] => Array ( [rows] => Array ( [row_0] => Array ( [size] => 0 [type] => headerRating2listsLinkListRowTemplate [id] => row_0 [title] => row_1 [componentId] => component_11 [blockId] => block_0 [name] => row_0_headerRating2listsLinkListRowTemplate [blockRowText] => Лесен за користење ) [row_1] => Array ( [size] => 1 [type] => headerRating2listsLinkListRowTemplate [id] => row_1 [title] => row_2 [componentId] => component_11 [blockId] => block_0 [name] => row_1_headerRating2listsLinkListRowTemplate [blockRowText] => Поддржани се датотеки RAW, JPEG и PNG ) [row_2] => Array ( [size] => 2 [type] => headerRating2listsLinkListRowTemplate [id] => row_2 [title] => row_3 [componentId] => component_11 [blockId] => block_0 [name] => row_2_headerRating2listsLinkListRowTemplate [blockRowText] => Многу опции за споделување ) ) [blockRowText] => Многу опции за споделување ) [block_1] => Array ( [rows] => Array ( [row_0] => Array ( [size] => 0 [type] => headerRating2listsLinkListRowTemplate [id] => row_0 [title] => row_1 [componentId] => component_11 [blockId] => block_1 [name] => row_0_headerRating2listsLinkListRowTemplate [blockRowText] => Многу малку карактеристики ) [row_1] => Array ( [size] => 1 [type] => headerRating2listsLinkListRowTemplate [id] => row_1 [title] => row_2 [componentId] => component_11 [blockId] => block_1 [name] => row_1_headerRating2listsLinkListRowTemplate [blockRowText] => Едноставно функционирање на сметка на креативноста ) [row_2] => Array ( [size] => 2 [type] => headerRating2listsLinkListRowTemplate [id] => row_2 [title] => row_3 [componentId] => component_11 [blockId] => block_1 [name] => row_1_headerRating2listsLinkListRowTemplate [blockRowText] => Заостанувања на уредите со Android ) ) [blockRowText] => Едноставно функционирање на сметка на креативноста ) ) [tmplTitle] => 2. Photoshop Express [tmplSelect] => 60 [title] => За основна корекција на бојата [buttonLinkTitle] => Преземете го Фотошоп Експрес бесплатно [buttonLink] => https://clk.tradedoubler.com/click?p(284422)a(3062055)g(24059776)url(https://www.adobe.com/products/photoshop-express.html) [useRealNameDt] => checked [imageAlt_dt] => експресно лого на фотошоп [image_dt] => /images/content/photoshop-express-logo.png [buttonText] => Преземете БЕСПЛАТНО [image_dt_width] => 85 [image_dt_height] => 85 [buttonName] => Photoshop Express ) [component_12] => Array ( [size] => 12 [type] => newContentTextTemplate [id] => component_12 [switcher_id] => section_0-component_12 [name] => component_12_newContentTextTemplate [textMode] => 1 [text] => <p> <b>Пресуда</b>: <a href="https://fixthephoto.com/photoshop-express-editor.html" title="Фотошоп Експрес Преглед">Фотошоп Експрес</a> може да се користи како самостојна апликација или таканаречен приклучок за вашата камера. Можете да го отворите директно од него. Оваа бесплатна апликација Adobe поддржува RAW и PNG-датотеки, што ја прави поефикасна од која било друга буџетска алтернатива на Photoshop. </p> <p>Користејќи ги достапните алатки и одлики, можете да исечете, ротирате и прикажете фотографија, да исправите изобличувања на перспективата, да ја прилагодите експозицијата, контрастот, сјајот, сенката, да го регулирате тонот на бојата, заситеноста и осветленоста за одделни делови на сликата. Исто така постои и професионална алатка за Dehaze. </p> <p>Карактеристична карактеристика на овој бесплатен софтвер Adobe е Алатката за текст. Photoshop Express нуди над 50 различни фонтови, можност за прилагодување на бојата, стилот, големината и транспарентноста. Можете да создадете не само прекрасен натпис за вашата реклама, туку и да додадете воден жиг. </p> ) [component_13] => Array ( [size] => 13 [type] => blogGeneralImg [id] => component_13 [switcher_id] => section_0-component_13 [name] => component_13_blogGeneralImg [useRealNameDt] => checked [useRealNameDtAmp] => checked [imageAlt_dt] => експресен интерфејс на фотошоп [imageAlt_amp] => експресен интерфејс на фотошоп [image_dt] => /images/content/photoshop-express-interface.png [image_amp] => /images/content/photoshop-express-interface.png [image_amp_width] => 960 [image_amp_height] => 640 [image_dt_width] => 960 [image_dt_height] => 640 ) [component_14] => Array ( [size] => 14 [type] => newContentElementBlogDivider [id] => component_14 [switcher_id] => section_0-component_14 [name] => component_14_newContentElementBlogDivider ) [component_96] => Array ( [size] => 96 [type] => blogLinkAnchor [id] => component_96 [switcher_id] => section_0-component_96 [name] => component_96_blogLinkAnchor [text] => photoshop-mix ) [component_16] => Array ( [size] => 16 [type] => headerRating2listsLink [id] => component_16 [switcher_id] => section_0-component_16 [name] => component_16_headerRating2listsLink [blocks] => Array ( [block_0] => Array ( [rows] => Array ( [row_0] => Array ( [size] => 0 [type] => headerRating2listsLinkListRowTemplate [id] => row_0 [title] => row_1 [componentId] => component_16 [blockId] => block_0 [name] => row_0_headerRating2listsLinkListRowTemplate [blockRowText] => Многу професионални алатки ) [row_1] => Array ( [size] => 1 [type] => headerRating2listsLinkListRowTemplate [id] => row_1 [title] => row_2 [componentId] => component_16 [blockId] => block_0 [name] => row_1_headerRating2listsLinkListRowTemplate [blockRowText] => Поддржува PSD ) [row_2] => Array ( [size] => 2 [type] => headerRating2listsLinkListRowTemplate [id] => row_2 [title] => row_3 [componentId] => component_16 [blockId] => block_0 [name] => row_2_headerRating2listsLinkListRowTemplate [blockRowText] => Работа со слоеви ) ) [blockRowText] => Работа со слоеви ) [block_1] => Array ( [rows] => Array ( [row_0] => Array ( [size] => 0 [type] => headerRating2listsLinkListRowTemplate [id] => row_0 [title] => row_1 [componentId] => component_16 [blockId] => block_1 [name] => row_0_headerRating2listsLinkListRowTemplate [blockRowText] => Мал ширина на опсег ) [row_1] => Array ( [size] => 1 [type] => headerRating2listsLinkListRowTemplate [id] => row_1 [title] => row_2 [componentId] => component_16 [blockId] => block_1 [name] => row_1_headerRating2listsLinkListRowTemplate [blockRowText] => Некои алатки бараат модификација ) ) [blockRowText] => Некои алатки бараат модификација ) ) [tmplTitle] => 3. Photoshop Mix [tmplSelect] => 60 [title] => За основно ретуширање на сликата [buttonLinkTitle] => Преземете Фотошоп Микс бесплатно [buttonLink] => https://clk.tradedoubler.com/click?p(284422)a(3062055)g(24059776)url(https://www.adobe.com/products/mix.html) [useRealNameDt] => checked [imageAlt_dt] => лого за фотошоп мешавина [image_dt] => /images/content/photoshop-mix-logo.png [buttonText] => Преземете БЕСПЛАТНО [image_dt_width] => 85 [image_dt_height] => 85 [buttonName] => Photoshop Mix ) [component_17] => Array ( [size] => 17 [type] => newContentTextTemplate [id] => component_17 [switcher_id] => section_0-component_17 [name] => component_17_newContentTextTemplate [textMode] => 1 [text] => <p> <b>Пресуда</b>: Photoshop Mix се нарекува еден од најдобрите бесплатни производи на Adobe <a href="https://fixthephoto.com/mk/photoshop-free.html" title="Како да Преземате Фотошоп Бесплатно">не разгледувајќи ја можноста бесплатно да преземате Adobe Photoshop</a>. Ви дава добар сет на алатки за работа со слоеви, бидејќи ова е основна компонента на уредувањето на сликите. Користејќи Photoshop Mix, можете да комбинирате до пет слоја за да создадете сложени слики, да ја контролирате непроирноста користејќи режими на мешање и да примените неколку филтри на повеќе слоеви. Можете да работите не само со RAW-датотеки, туку и со PSD-а од Photoshop CC. </p> <p>Можете да користите Photoshop Mix за прилагодување на експозицијата, контрастот, сатурацијата и острината со практични лизгачи и прегледи во живо. Исто така е можно да се применат разни филтри и ефекти. Единствениот проблем е брзината на работата. Заради малиот опсег, уредувањето на една фотографија може да трае до 3-5 минути. </p> ) [component_18] => Array ( [size] => 18 [type] => blogGeneralImg [id] => component_18 [switcher_id] => section_0-component_18 [name] => component_18_blogGeneralImg [useRealNameDt] => checked [useRealNameDtAmp] => checked [imageAlt_dt] => интерфејс за фотошоп мешавина [imageAlt_amp] => интерфејс за фотошоп мешавина [image_dt] => /images/content/photoshop-mix-interface.png [image_amp] => /images/content/photoshop-mix-interface.png [image_dt_width] => 960 [image_dt_height] => 640 [image_amp_width] => 960 [image_amp_height] => 640 ) [component_19] => Array ( [size] => 19 [type] => newContentElementBlogDivider [id] => component_19 [switcher_id] => section_0-component_19 [name] => component_19_newContentElementBlogDivider ) [component_97] => Array ( [size] => 97 [type] => blogLinkAnchor [id] => component_97 [switcher_id] => section_0-component_97 [name] => component_97_blogLinkAnchor [text] => lightroom-mobile-cc ) [component_21] => Array ( [size] => 21 [type] => headerRating2listsLink [id] => component_21 [switcher_id] => section_0-component_21 [name] => component_21_headerRating2listsLink [blocks] => Array ( [block_0] => Array ( [rows] => Array ( [row_0] => Array ( [size] => 0 [type] => headerRating2listsLinkListRowTemplate [id] => row_0 [title] => row_1 [componentId] => component_21 [blockId] => block_0 [name] => row_0_headerRating2listsLinkListRowTemplate [blockRowText] => RAW поддршка ) [row_1] => Array ( [size] => 1 [type] => headerRating2listsLinkListRowTemplate [id] => row_1 [title] => row_2 [componentId] => component_21 [blockId] => block_0 [name] => row_1_headerRating2listsLinkListRowTemplate [blockRowText] => Длабока корекција на бојата ) [row_2] => Array ( [size] => 2 [type] => headerRating2listsLinkListRowTemplate [id] => row_2 [title] => row_3 [componentId] => component_21 [blockId] => block_0 [name] => row_2_headerRating2listsLinkListRowTemplate [blockRowText] => Дел од семејството Креативен облак ) ) [blockRowText] => Дел од семејството Креативен облак ) [block_1] => Array ( [rows] => Array ( [row_0] => Array ( [size] => 0 [type] => headerRating2listsLinkListRowTemplate [id] => row_0 [title] => row_1 [componentId] => component_21 [blockId] => block_1 [name] => row_0_headerRating2listsLinkListRowTemplate [blockRowText] => Премиум содржина ) [row_1] => Array ( [size] => 1 [type] => headerRating2listsLinkListRowTemplate [id] => row_1 [title] => row_2 [componentId] => component_21 [blockId] => block_1 [name] => row_1_headerRating2listsLinkListRowTemplate [blockRowText] => Недостасува серија уредувања на фотографии ) ) [blockRowText] => Недостасува серија уредувања на фотографии ) ) [tmplTitle] => 4. Lightroom CC Mobile [tmplSelect] => 90 [title] => Напреден инструмент за корекција на бојата [buttonLinkTitle] => Преземете Lightroom CC бесплатно [buttonLink] => https://clk.tradedoubler.com/click?p(284422)a(3062055)g(24059776)url(https://lightroom.adobe.com/) [useRealNameDt] => checked [imageAlt_dt] => лого за светло на мобилен компјутер [image_dt] => /images/content/lightroom-cc-mobile-logo.png [buttonText] => Преземете БЕСПЛАТНО [image_dt_width] => 85 [image_dt_height] => 85 [buttonName] => Lightroom CC Mobile ) [component_22] => Array ( [size] => 22 [type] => newContentTextTemplate [id] => component_22 [switcher_id] => section_0-component_22 [name] => component_22_newContentTextTemplate [textMode] => 1 [text] => <p> <b>Пресуда</b>: Lightroom CC мобилниот е одличен бесплатен софтвер Adobe за аматерски фотограф, кој сака да направи промени на неколку фотографии од одмор или снимка направена со паметен телефон / iPad. Ти можеш <a href="https://fixthephoto.com/how-to-get-lightroom-for-free.html" title="Како да го Користите Lightroom Бесплатно">добијте Lightroom бесплатно</a>, ако сакате да го користите на вашата работна површина или лаптоп. </p> <p>Апликацијата многу се разликува од нејзината постара верзија: функционалноста е намалена, нема серија обработка на фотографии и многу повеќе. Од друга страна, повеќето од корисни контроли се достапни, вклучувајќи карактеристики како што се поделено тонирање, крива на тон, намалување на бучава, радијални / градиентни филтри, итн. </p> <p>Во Adobe Lightroom Mobile CC, можете да ја вратите секоја промена што ќе ја направите на фотографијата, дури и откако ќе ја затворите апликацијата и повторно ќе ја отворите или дури и откако ќе ги префрлите уредите - сето тоа благодарение на техниката за уништување на сликите што не се уништува. Мобилната верзија на Lightroom поддржува претходно поставени мемории, можете да ги креирате рачно или да преземате од мрежата. </p> ) [component_23] => Array ( [size] => 23 [type] => blogGeneralImg [id] => component_23 [switcher_id] => section_0-component_23 [name] => component_23_blogGeneralImg [useRealNameDt] => checked [useRealNameDtAmp] => checked [imageAlt_amp] => мобилен интерфејс на светлосното просторија [imageAlt_dt] => мобилен интерфејс на светлосното просторија [image_dt] => /images/content/lightroom-cc-mobile-interface.jpg [image_amp] => /images/content/lightroom-cc-mobile-interface.jpg [image_amp_width] => 960 [image_amp_height] => 640 [image_dt_width] => 960 [image_dt_height] => 640 ) [component_24] => Array ( [size] => 24 [type] => newContentElementBlogDivider [id] => component_24 [switcher_id] => section_0-component_24 [name] => component_24_newContentElementBlogDivider ) [component_98] => Array ( [size] => 98 [type] => blogLinkAnchor [id] => component_98 [switcher_id] => section_0-component_98 [name] => component_98_blogLinkAnchor [text] => adobe-premiere-rush ) [component_26] => Array ( [size] => 26 [type] => headerRating2listsLink [id] => component_26 [switcher_id] => section_0-component_26 [name] => component_26_headerRating2listsLink [blocks] => Array ( [block_0] => Array ( [rows] => Array ( [row_0] => Array ( [size] => 0 [type] => headerRating2listsLinkListRowTemplate [id] => row_0 [title] => row_1 [componentId] => component_26 [blockId] => block_0 [name] => row_0_headerRating2listsLinkListRowTemplate [blockRowText] => Крива на лесно учење ) [row_2] => Array ( [size] => 2 [type] => headerRating2listsLinkListRowTemplate [id] => row_2 [title] => row_3 [componentId] => component_26 [blockId] => block_0 [name] => row_2_headerRating2listsLinkListRowTemplate [blockRowText] => Целосна контрола врз видеото ) [row_3] => Array ( [size] => 3 [type] => headerRating2listsLinkListRowTemplate [id] => row_3 [title] => row_4 [componentId] => component_26 [blockId] => block_0 [name] => row_3_headerRating2listsLinkListRowTemplate [blockRowText] => Поддржува снимање глас надвор од екранот ) ) [blockRowText] => Поддржува снимање глас надвор од екранот ) [block_1] => Array ( [rows] => Array ( [row_0] => Array ( [size] => 0 [type] => headerRating2listsLinkListRowTemplate [id] => row_0 [title] => row_1 [componentId] => component_26 [blockId] => block_1 [name] => row_0_headerRating2listsLinkListRowTemplate [blockRowText] => Платена содржина ) [row_1] => Array ( [size] => 1 [type] => headerRating2listsLinkListRowTemplate [id] => row_1 [title] => row_2 [componentId] => component_26 [blockId] => block_1 [name] => row_1_headerRating2listsLinkListRowTemplate [blockRowText] => Понекогаш заостанува ) ) [blockRowText] => Понекогаш заостанува ) ) [tmplTitle] => 5. Adobe Premiere Rush [tmplSelect] => 80 [title] => Уредување видео на паметен телефон [buttonLinkTitle] => Преземете го Adobe Premiere Rush бесплатно [buttonLink] => https://clk.tradedoubler.com/click?p(284422)a(3062055)g(24059776)url(https://www.adobe.com/products/premiere-rush.html) [useRealNameDt] => checked [imageAlt_dt] => логото на Adobe Premiere Rush [image_dt] => /images/content/adobe-premiere-rush-logo.png [buttonText] => Преземете БЕСПЛАТНО [image_dt_width] => 85 [image_dt_height] => 85 [buttonName] => Adobe Premiere Rush ) [component_27] => Array ( [size] => 27 [type] => newContentTextTemplate [id] => component_27 [switcher_id] => section_0-component_27 [name] => component_27_newContentTextTemplate [textMode] => 1 [text] => <p> <b>Пресуда</b>: За разлика од некои бесплатни апликации на Adobe, Premiere Rush има лесна крива на учење и е погодна дури и за почетници. Уредникот дава целосна контрола врз видеото, нудејќи им на корисничките движечки графички обрасци, аудио одлики и можност за пристап до неговата / нејзината библиотека Криејтив облак и Adobe Stock. </p> <p>Говорејќи за алатки, можете да фаќате, да ја менувате низата, да ја прилагодувате бојата, да снимате гласовни коментари надвор од екранот, да додавате текст, да ги исекувате, да ги прилагодувате филтрите за бои и многу повеќе. Може да вметнете до 4 видеа и три аудио траки. Можете исто така да креирате или да додадете анимирани, мазни или какви било други креативни транзиции. </p> <p>Патем, ако сакате да уредувате видеа на професионално ниво, треба да купите <a href="https://fixthephoto.com/buy-adobe-premiere.html" title="Купете Adobe Premiere">Adobe Premiere</a> по добра цена или дури <a href="https://fixthephoto.com/adobe-discounts.html" title="Најдобри Попусти на Adobe">добијте попусти на Adobe</a>!</p> ) [component_28] => Array ( [size] => 28 [type] => blogGeneralImg [id] => component_28 [switcher_id] => section_0-component_28 [name] => component_28_blogGeneralImg [useRealNameDt] => checked [useRealNameDtAmp] => checked [imageAlt_dt] => Adobe премиер интерфејс за брзање [imageAlt_amp] => Adobe премиер интерфејс за брзање [image_dt] => /images/content/adobe-premiere-rush-interface.png [image_amp] => /images/content/adobe-premiere-rush-interface.png [image_amp_width] => 960 [image_amp_height] => 640 [image_dt_width] => 960 [image_dt_height] => 640 ) [component_30] => Array ( [size] => 30 [type] => newContentElementBlogDivider [id] => component_30 [switcher_id] => section_0-component_30 [name] => component_30_newContentElementBlogDivider ) [component_99] => Array ( [size] => 99 [type] => blogLinkAnchor [id] => component_99 [switcher_id] => section_0-component_99 [name] => component_99_blogLinkAnchor [text] => illustrator-draw ) [component_31] => Array ( [size] => 31 [type] => headerRating2listsLink [id] => component_31 [switcher_id] => section_0-component_31 [name] => component_31_headerRating2listsLink [blocks] => Array ( [block_0] => Array ( [rows] => Array ( [row_0] => Array ( [size] => 0 [type] => headerRating2listsLinkListRowTemplate [id] => row_0 [title] => row_1 [componentId] => component_31 [blockId] => block_0 [name] => row_0_headerRating2listsLinkListRowTemplate [blockRowText] => Прилагодени четки ) [row_1] => Array ( [size] => 1 [type] => headerRating2listsLinkListRowTemplate [id] => row_1 [title] => row_2 [componentId] => component_31 [blockId] => block_0 [name] => row_1_headerRating2listsLinkListRowTemplate [blockRowText] => Може да споделувате дела со други корисници ) [row_2] => Array ( [size] => 2 [type] => headerRating2listsLinkListRowTemplate [id] => row_2 [title] => row_3 [componentId] => component_31 [blockId] => block_0 [name] => row_2_headerRating2listsLinkListRowTemplate [blockRowText] => Способност за цртање на завршената фотографија ) ) [blockRowText] => Способност за цртање на завршената фотографија ) [block_1] => Array ( [rows] => Array ( [row_0] => Array ( [size] => 0 [type] => headerRating2listsLinkListRowTemplate [id] => row_0 [title] => row_1 [componentId] => component_31 [blockId] => block_1 [name] => row_0_headerRating2listsLinkListRowTemplate [blockRowText] => Нема професионални алатки ) [row_1] => Array ( [size] => 1 [type] => headerRating2listsLinkListRowTemplate [id] => row_1 [title] => row_2 [componentId] => component_31 [blockId] => block_1 [name] => row_1_headerRating2listsLinkListRowTemplate [blockRowText] => Не можете да вчитате готови четки ) ) [blockRowText] => Не можете да вчитате готови четки ) ) [tmplTitle] => 6. Illustrator Draw [title] => Поедноставена верзија на Illustrator [tmplSelect] => 80 [buttonLinkTitle] => Преземете го Илустраторот Нацртајте бесплатно [buttonLink] => https://clk.tradedoubler.com/click?p(284422)a(3062055)g(24059776)url(https://www.adobe.com/products/draw.html) [imageAlt_dt] => лого за цртање илустратор [useRealNameDt] => checked [image_dt] => /images/content/illustrator-draw-logo.png [buttonText] => Преземете БЕСПЛАТНО [image_dt_width] => 85 [image_dt_height] => 85 [buttonName] => Illustrator Draw ) [component_32] => Array ( [size] => 32 [type] => newContentTextTemplate [id] => component_32 [switcher_id] => section_0-component_32 [name] => component_32_newContentTextTemplate [textMode] => 1 [text] => <p> <b>Пресуда</b>: Adobe Illustrator Draw има интуитивен интерфејс, совршен за почетни мобилни уметници. Во прилог на главните карактеристики, ова <a href="https://fixthephoto.com/how-to-get-adobe-illustrator-for-free.html" title="Како да го Добиете Adobe Illustrator бесплатно">бесплатна верзија на Adobe Illustrator</a> ви овозможува да ја прегледувате работата на другите стрелци и уметници, да ги користите и оценувате. </p> <p>Во уредникот на слики има 6 типа четки, кои можете да ги користите за цртање. Секоја четка може да се прилагоди (големина, цврстина, боја, транспарентност, итн.) Според вашите потреби. Во прилог на четки, има и неколку други интересни алатки, меѓу кои се и „Shape Lines“. Оваа алатка ви овозможува да креирате совршено права линија, на пример, за квадрат или триаголник. </p> <p>Друга одлична карактеристика на апликацијата е тоа што ви овозможува да цртате на врвот на фотографиите. Со оваа одлика, можете да создадете прекрасни цртежи на вашите портрети. </p> ) [component_33] => Array ( [size] => 33 [type] => blogGeneralImg [id] => component_33 [switcher_id] => section_0-component_33 [name] => component_33_blogGeneralImg [useRealNameDt] => checked [useRealNameDtAmp] => checked [imageAlt_dt] => илустратор за цртање интерфејс [imageAlt_amp] => илустратор за цртање интерфејс [image_dt] => /images/content/illustrator-draw-interface.png [image_amp] => /images/content/illustrator-draw-interface.png [image_amp_width] => 960 [image_amp_height] => 640 [image_dt_width] => 960 [image_dt_height] => 640 ) [component_34] => Array ( [size] => 34 [type] => newContentElementBlogDivider [id] => component_34 [switcher_id] => section_0-component_34 [name] => component_34_newContentElementBlogDivider ) [component_100] => Array ( [size] => 100 [type] => blogLinkAnchor [id] => component_100 [switcher_id] => section_0-component_100 [name] => component_100_blogLinkAnchor [text] => adobe-xd ) [component_35] => Array ( [size] => 35 [type] => headerRating2listsLink [id] => component_35 [switcher_id] => section_0-component_35 [name] => component_35_headerRating2listsLink [blocks] => Array ( [block_0] => Array ( [rows] => Array ( [row_0] => Array ( [size] => 0 [type] => headerRating2listsLinkListRowTemplate [id] => row_0 [title] => row_1 [componentId] => component_35 [blockId] => block_0 [name] => row_0_headerRating2listsLinkListRowTemplate [blockRowText] => Поддржува софистицирани системи за дизајн ) [row_2] => Array ( [size] => 2 [type] => headerRating2listsLinkListRowTemplate [id] => row_2 [title] => row_3 [componentId] => component_35 [blockId] => block_0 [name] => row_2_headerRating2listsLinkListRowTemplate [blockRowText] => Можете да креирате векторски или пикселни екрани ) [row_3] => Array ( [size] => 3 [type] => headerRating2listsLinkListRowTemplate [id] => row_3 [title] => row_4 [componentId] => component_35 [blockId] => block_0 [name] => row_3_headerRating2listsLinkListRowTemplate [blockRowText] => Некои напредни алатки ) ) [blockRowText] => Некои напредни алатки ) [block_1] => Array ( [rows] => Array ( [row_0] => Array ( [size] => 0 [type] => headerRating2listsLinkListRowTemplate [id] => row_0 [title] => row_1 [componentId] => component_35 [blockId] => block_1 [name] => row_0_headerRating2listsLinkListRowTemplate [blockRowText] => Лоши алатки за дизајн ) [row_1] => Array ( [size] => 1 [type] => headerRating2listsLinkListRowTemplate [id] => row_1 [title] => row_2 [componentId] => component_35 [blockId] => block_1 [name] => row_1_headerRating2listsLinkListRowTemplate [blockRowText] => Нема начин да се работи CSS ) ) [blockRowText] => Нема начин да се работи CSS ) ) [tmplTitle] => 7. Adobe XD [tmplSelect] => 100 [title] => Една од најдобрите програми за дизајн на UI / UX [buttonLinkTitle] => Преземете го Adobe XD бесплатно [buttonLink] => https://clk.tradedoubler.com/click?p(284422)a(3062055)g(24059776)url(https://www.adobe.com/products/xd.html) [imageAlt_dt] => лого на Adobe Xd [useRealNameDt] => checked [image_dt] => /images/content/adobe-xd-logo-best-software.png [buttonText] => Преземете БЕСПЛАТНО [image_dt_width] => 85 [image_dt_height] => 85 [buttonName] => Adobe XD ) [component_36] => Array ( [size] => 36 [type] => newContentTextTemplate [id] => component_36 [switcher_id] => section_0-component_36 [name] => component_36_newContentTextTemplate [textMode] => 1 [text] => <p> <b>Пресуда</b>: Adobe XD е начин на Adobe да се натпреварува со таква алатка како што е Sketch за Mac. Како слични програми, Adobe XD поддржува напредни системи за дизајн и библиотеки со симболи. Исто така, има интуитивни алатки и можност за создавање интерактивни прототипови што можат да се користат при тестирање на корисник без потреба од кодирање. </p> <p>Апликацијата е дел од семејството Creative Cloud, и ова во голема мера го поедноставува споделувањето на ресурсите. Можете едноставно да ги соберете сите ваши вообичаени елементи на дизајнот и да ги пренесете на кој било друг софтвер. </p> <p>Овој бесплатен софтвер на Adobe е сличен на Illustrator - алатките за дизајн се познати, иако донекаде поедноставени. Сепак, недостатокот на функција за уредување на текст е малку вознемирувачки. На пример, не постои опција за потцртување - наместо тоа, треба да нацртате удар за секоја неопходна подвлека. </p> ) [component_37] => Array ( [size] => 37 [type] => blogGeneralImg [id] => component_37 [switcher_id] => section_0-component_37 [name] => component_37_blogGeneralImg [useRealNameDt] => checked [useRealNameDtAmp] => checked [imageAlt_dt] => Adobe xd интерфејс [imageAlt_amp] => Adobe xd интерфејс [image_dt] => /images/content/adobe-xd-interface-best-software.png [image_amp] => /images/content/adobe-xd-interface-best-software.png [image_amp_width] => 960 [image_amp_height] => 640 [image_dt_width] => 960 [image_dt_height] => 640 ) [component_38] => Array ( [size] => 38 [type] => newContentElementBlogDivider [id] => component_38 [switcher_id] => section_0-component_38 [name] => component_38_newContentElementBlogDivider ) [component_101] => Array ( [size] => 101 [type] => blogLinkAnchor [id] => component_101 [switcher_id] => section_0-component_101 [name] => component_101_blogLinkAnchor [text] => adobe-color ) [component_40] => Array ( [size] => 40 [type] => headerRating2listsLink [id] => component_40 [switcher_id] => section_0-component_40 [name] => component_40_headerRating2listsLink [blocks] => Array ( [block_0] => Array ( [rows] => Array ( [row_1] => Array ( [size] => 1 [type] => headerRating2listsLinkListRowTemplate [id] => row_1 [title] => row_2 [componentId] => component_40 [blockId] => block_0 [name] => row_1_headerRating2listsLinkListRowTemplate [blockRowText] => Лесен за совладување ) [row_2] => Array ( [size] => 2 [type] => headerRating2listsLinkListRowTemplate [id] => row_2 [title] => row_3 [componentId] => component_40 [blockId] => block_0 [name] => row_2_headerRating2listsLinkListRowTemplate [blockRowText] => Многу дополнителни алатки ) [row_3] => Array ( [size] => 3 [type] => headerRating2listsLinkListRowTemplate [id] => row_3 [title] => row_4 [componentId] => component_40 [blockId] => block_0 [name] => row_3_headerRating2listsLinkListRowTemplate [blockRowText] => Брза работа ) ) [blockRowText] => Брза работа ) [block_1] => Array ( [rows] => Array ( [row_1] => Array ( [size] => 1 [type] => headerRating2listsLinkListRowTemplate [id] => row_1 [title] => row_2 [componentId] => component_40 [blockId] => block_1 [name] => row_1_headerRating2listsLinkListRowTemplate [blockRowText] => Бара стабилна Интернет врска ) ) [blockRowText] => Бара стабилна Интернет врска ) ) [tmplTitle] => 8. Adobe Color [tmplSelect] => 80 [title] => За оние кои често работат со боја [buttonLinkTitle] => Преземете го Adobe Color бесплатно [buttonText] => Преземете БЕСПЛАТНО [buttonLink] => https://clk.tradedoubler.com/click?p(284422)a(3062055)g(24059776)url(https://color.adobe.com/create/color-wheel) [useRealNameDt] => checked [imageAlt_dt] => лого во боја на Adobe [image_dt] => /images/content/adobe-color-logo.png [image_dt_width] => 85 [image_dt_height] => 85 [buttonName] => Adobe Color ) [component_41] => Array ( [size] => 41 [type] => newContentTextTemplate [id] => component_41 [switcher_id] => section_0-component_41 [name] => component_41_newContentTextTemplate [textMode] => 1 [text] => <p> <b>Пресуда</b>: Ова е најдобрата опција меѓу производите на Adobe бесплатно, ако треба да го подобрите боењето на вашите проекти. Пронаоѓањето на совршена боја може да биде застрашувачка задача, бидејќи треба да ги разберете и разликувате боите, тријадите и нијансите. </p> <p>Ако не сте професионален ретучер / дизајнер или сакате значително да го намалите времето поминато на корекција на бојата, само користете Adobe Color. Можете рачно да го повлечете тркалото во боја за да креирате нови бои, да прегледувате шеми на бои на други луѓе, да создавате комбинации на бои од преземената слика и многу повеќе. </p> <p>Бидејќи шемите на бои се многу разновидни - ова ќе биде најдобрата веб-апликација за дизајнерите. Постојат буквално стотици шеми, вклучувајќи секоја боја, расположение, тон и длабочина. Ако видите шема што ви се допаѓа, можете да лебдите над неа и да изберете „Информации“ за да ја видите нејзината поголема верзија и да добиете дополнителни податоци. </p> ) [component_42] => Array ( [size] => 42 [type] => blogGeneralImg [id] => component_42 [switcher_id] => section_0-component_42 [name] => component_42_blogGeneralImg [useRealNameDt] => checked [useRealNameDtAmp] => checked [imageAlt_dt] => интерфејс во боја на Adobe [imageAlt_amp] => интерфејс во боја на Adobe [image_amp] => /images/content/adobe-color-interface.png [image_dt] => /images/content/adobe-color-interface.png [image_amp_width] => 960 [image_amp_height] => 640 [image_dt_width] => 960 [image_dt_height] => 640 ) [component_43] => Array ( [size] => 43 [type] => newContentElementBlogDivider [id] => component_43 [switcher_id] => section_0-component_43 [name] => component_43_newContentElementBlogDivider ) [component_102] => Array ( [size] => 102 [type] => blogLinkAnchor [id] => component_102 [switcher_id] => section_0-component_102 [name] => component_102_blogLinkAnchor [text] => adobe-acrobat-reader ) [component_44] => Array ( [size] => 44 [type] => headerRating2listsLink [id] => component_44 [switcher_id] => section_0-component_44 [name] => component_44_headerRating2listsLink [blocks] => Array ( [block_0] => Array ( [rows] => Array ( [row_0] => Array ( [size] => 0 [type] => headerRating2listsLinkListRowTemplate [id] => row_0 [title] => row_1 [componentId] => component_44 [blockId] => block_0 [name] => row_0_headerRating2listsLinkListRowTemplate [blockRowText] => Интуитивен интерфејс со јазичиња ) [row_2] => Array ( [size] => 2 [type] => headerRating2listsLinkListRowTemplate [id] => row_2 [title] => row_3 [componentId] => component_44 [blockId] => block_0 [name] => row_2_headerRating2listsLinkListRowTemplate [blockRowText] => Директни карактеристики за уредување на PDF ) [row_3] => Array ( [size] => 3 [type] => headerRating2listsLinkListRowTemplate [id] => row_3 [title] => row_4 [componentId] => component_44 [blockId] => block_0 [name] => row_3_headerRating2listsLinkListRowTemplate [blockRowText] => Можете лесно да пополните документи и да добиете потписи благодарение на одликата за рационализирано споделување ) ) [blockRowText] => Можете лесно да пополните документи и да добиете потписи благодарение на одликата за рационализирано споделување ) [block_1] => Array ( [rows] => Array ( [row_1] => Array ( [size] => 1 [type] => headerRating2listsLinkListRowTemplate [id] => row_1 [title] => row_2 [componentId] => component_44 [blockId] => block_1 [name] => row_1_headerRating2listsLinkListRowTemplate [blockRowText] => Крива на стрмно учење ) ) [blockRowText] => Крива на стрмно учење ) ) [tmplTitle] => 9. Adobe Acrobat Reader [tmplSelect] => 100 [title] => Најдобар софтвер за работа со PDF [buttonText] => Преземете БЕСПЛАТНО [buttonLinkTitle] => Преземете го Adobe Acrobat Reader бесплатно [buttonLink] => https://clk.tradedoubler.com/click?p(284422)a(3062055)g(24059776)url(https://get.adobe.com/reader/) [useRealNameDt] => checked [imageAlt_dt] => лого на адобе акробат читател [image_dt] => /images/content/adobe-acrobat-reader-logo-best-software.png [image_dt_width] => 85 [image_dt_height] => 85 [buttonName] => Adobe Acrobat Reader ) [component_45] => Array ( [size] => 45 [type] => newContentTextTemplate [id] => component_45 [switcher_id] => section_0-component_45 [name] => component_45_newContentTextTemplate [textMode] => 1 [text] => <p> <b>Пресуда</b>: Adobe Acrobat Reader е една од најзгодните и најефикасните алатки за работа со PDF-датотеки. Овој софтвер на Adobe нуди добар сет на функции за работа со дигитални документи, промена на нивните формати, па дури и дозволување на повеќе корисници да уредуваат документ истовремено. </p> <p>Имајќи ја предвид моќната функционалност, дури и искусните корисници имаат многу прашања со користење на Adobe Acrobat. </p> ) [component_46] => Array ( [size] => 46 [type] => blogGeneralImg [id] => component_46 [switcher_id] => section_0-component_46 [name] => component_46_blogGeneralImg [useRealNameDt] => checked [useRealNameDtAmp] => checked [imageAlt_dt] => интерфејс за читач на акробат [imageAlt_amp] => интерфејс за читач на акробат [image_amp] => /images/content/adobe-acrobat-reader-interface-best-software.png [image_dt] => /images/content/adobe-acrobat-reader-interface-best-software.png [image_amp_width] => 960 [image_amp_height] => 640 [image_dt_width] => 960 [image_dt_height] => 640 ) [component_48] => Array ( [size] => 48 [type] => newContentTitleH2Template [id] => component_48 [switcher_id] => section_0-component_48 [name] => component_48_newContentTitleH2Template [text] => Како да ги набавите сите производи на Adobe бесплатно ) [component_49] => Array ( [size] => 49 [type] => listLeftRatingImageButtonRight [id] => component_49 [switcher_id] => section_0-component_49 [name] => component_49_listLeftRatingImageButtonRight [blocks] => Array ( [block_0] => Array ( [size] => 0 [type] => generalListRowTemplate [id] => block_0 [title] => block_1 [componentId] => component_49 [name] => block_0_generalListRowTemplate [blockRowText] => Осврти: 815 ) [block_1] => Array ( [size] => 1 [type] => generalListRowTemplate [id] => block_1 [title] => block_2 [componentId] => component_49 [name] => block_1_generalListRowTemplate [blockRowText] => Лиценца: Бесплатно испитување ) [block_2] => Array ( [size] => 2 [type] => generalListRowTemplate [id] => block_2 [title] => block_3 [componentId] => component_49 [name] => block_2_generalListRowTemplate [blockRowText] => Преземања: 18,8K ) [block_3] => Array ( [size] => 3 [type] => generalListRowTemplate [id] => block_3 [title] => block_4 [componentId] => component_49 [name] => block_3_generalListRowTemplate [blockRowText] => Верзија: 20.0.0 ) [block_4] => Array ( [size] => 4 [type] => generalListRowTemplate [id] => block_4 [title] => block_5 [componentId] => component_49 [name] => block_4_generalListRowTemplate [blockRowText] => Компатибилен: Mac / Win ) ) [tmplSelect] => 90 [imageAlt_dt] => креативно лого на облак [useRealNameDt] => checked [image_dt] => /images/content/adobe-creative-cloud-logo.png [image_dt_width] => 960 [image_dt_height] => 330 [buttonName] => Преземете БЕСПЛАТНО [buttonLinkTitle] => Преземете го Adobe Creative Cloud бесплатно [buttonLink] => https://clk.tradedoubler.com/click?p(284422)a(3062055)g(24059776)url(https://www.adobe.com/creativecloud/start-with-free-creativecloud.html) ) [component_50] => Array ( [size] => 50 [type] => newContentTextTemplate [id] => component_50 [switcher_id] => section_0-component_50 [name] => component_50_newContentTextTemplate [textMode] => 1 [text] => <p> <b>Пресуда</b>: Користењето на горенаведените програми не е единствениот начин да се добие <a href="https://fixthephoto.com/adobe-creative-cloud-free.html" title="Како да го Користите Adobe Creative Cloud Free">бесплатен софтвер Adobe Creative Cloud</a>. Знам уште еден, не помалку ефикасен начин, како да ги набавите сите производи на Adobe бесплатно - искористете ја бесплатната пробна верзија. </p> <p>Ова е одличен начин за оние кои сè уште користат CS 2 и не гледаат причина за надградба на нови верзии на софтвер. Од првото лансирање на пробниот пробен период Creative Cloud Free, ќе имате 7 дена да ги тестирате сите карактеристики на уредниците на слики, вклучувајќи складирање во облак и Adobe Portfolio. </p> ) [component_85] => Array ( [size] => 85 [type] => blogSingleButton [id] => component_85 [switcher_id] => section_0-component_85 [name] => component_85_blogSingleButton [buttonName] => ДОБИЈТЕ ПОПУСТИ АДОБЕ [buttonLinkTitle] => Добијте попусти на Adobe [buttonLink] => https://clk.tradedoubler.com/click?p(284422)a(3062055)g(24059776)url(https://www.adobe.com/products/special-offers.html) [settings] => Array ( [buttonStyle] => tm-button tm-button-yellow ) ) [component_52] => Array ( [size] => 52 [type] => newContentTextTemplate [id] => component_52 [switcher_id] => section_0-component_52 [name] => component_52_newContentTextTemplate [textMode] => 1 [text] => <p>По завршувањето на пробниот период, можете да изберете еден од достапните планови и да ја обновите претплатата или да се вратите на CS 2 бесплатниот софтвер Adobe. Имајте на ум дека можете да добиете убав попуст на претплатата. </p> <p>Ако сте заинтересирани за бесплатен софтвер Adobe, можете да преземете a <a href="https://fixthephoto.com/adobe-photoshop-torrent.html" title="Adobe Photoshop Torrent">Фотошоп торент</a>, но за жал, ова ќе предизвика многу проблеми, почнувајќи од малициозен софтвер на вашиот компјутер и завршувајќи со правни проблеми. </p> ) [component_47] => Array ( [size] => 47 [type] => blogLinkAnchor [id] => component_47 [switcher_id] => section_0-component_47 [name] => component_47_blogLinkAnchor [text] => freebies-for-adobe-products ) [component_53] => Array ( [size] => 53 [type] => newContentTitleH2Template [id] => component_53 [switcher_id] => section_0-component_53 [name] => component_53_newContentTitleH2Template [text] => Бонус бесплатни за Adobe Software ) [component_103] => Array ( [size] => 103 [type] => newContentTextTemplate [id] => component_103 [switcher_id] => section_0-component_103 [name] => component_103_newContentTextTemplate [textMode] => 0 [text] => <p>Користејќи бесплатни Adobe програми, сигурно ви требаат разни приклучоци, без разлика дали станува збор за четка за Photoshop, претходно поставена за Lightroom или преклопување. Опциите презентирани подолу можете бесплатно да ги преземете и тестирате. Тие во голема мера ќе го поедностават и забрзаат вашиот работен тек.</p> ) [component_86] => Array ( [size] => 86 [type] => newContentTitleH3Template [id] => component_86 [switcher_id] => section_0-component_86 [name] => component_86_newContentTitleH3Template [text] => 1. Grains Lr Presets ) [component_75] => Array ( [size] => 75 [type] => newContentElementHtml [id] => component_75 [switcher_id] => section_0-component_75 [name] => component_75_newContentElementHtml [htmlText] => [ukslider id=#slider_3954#] ) [component_76] => Array ( [size] => 76 [type] => newContentElementButtonsTwo [id] => component_76 [switcher_id] => section_0-component_76 [name] => component_76_newContentElementButtonsTwo [buttonShortcode] => {#newlogicblock-01_blog_free-adobe-softwares#} [buttonName] => Преземете бесплатно претходно поставено [buttonLinkAmp] => https://fixthephoto.com/free-lightroom-presets [buttonLinkAmpTextHide1] => checked [buttonLinkTitle] => Бесплатни поставки за светли простории од FixThePhoto ) [component_58] => Array ( [size] => 58 [type] => newContentTextTemplate [id] => component_58 [switcher_id] => section_0-component_58 [name] => component_58_newContentTextTemplate [textMode] => 1 [text] => <p>Овој мемориран додава зрно светло филмско зрно на фотографијата, што е особено видливо во засенчени места. Претходно поставениот е совршен избор за портрети или фотографии одблизу. Научи <a href="https://fixthephoto.com/blog/retouch-tips/how-to-add-presets-to-lightroom.html" title="Како да Додадете Мемории за Поставување на Светлосниот Простор">како да додадете мемории на Lightroom</a>. </p> ) [component_87] => Array ( [size] => 87 [type] => newContentTitleH3Template [id] => component_87 [switcher_id] => section_0-component_87 [name] => component_87_newContentTitleH3Template [text] => 2. Бесплатно Lr Preset "Matte" ) [component_77] => Array ( [size] => 77 [type] => newContentElementHtml [id] => component_77 [switcher_id] => section_0-component_77 [name] => component_77_newContentElementHtml [htmlText] => [ukslider id=#slider_3955#] ) [component_78] => Array ( [size] => 78 [type] => newContentElementButtonsTwo [id] => component_78 [switcher_id] => section_0-component_78 [name] => component_78_newContentElementButtonsTwo [buttonShortcode] => {#newlogicblock-02_blog_free-adobe-softwares#} [buttonName] => Преземете бесплатно претходно поставено [buttonLinkAmp] => https://fixthephoto.com/free-lightroom-presets [buttonLinkAmpTextHide1] => checked [buttonLinkTitle] => Бесплатни поставки за светли простории од FixThePhoto ) [component_61] => Array ( [size] => 61 [type] => newContentTextTemplate [id] => component_61 [switcher_id] => section_0-component_61 [name] => component_61_newContentTextTemplate [textMode] => 1 [text] => <p>Овој бесплатен приклучок за LR ќе ви помогне да добиете интересен Polaroid ефект на вашата фотографија. Благодарение на работата со облини и боја, како и зголемените црни, сликата ќе добие убава мат нијанса. </p> ) [component_88] => Array ( [size] => 88 [type] => newContentTitleH3Template [id] => component_88 [switcher_id] => section_0-component_88 [name] => component_88_newContentTitleH3Template [text] => 3. Бесплатно Ps Action "HDR" ) [component_79] => Array ( [size] => 79 [type] => newContentElementHtml [id] => component_79 [switcher_id] => section_0-component_79 [name] => component_79_newContentElementHtml [htmlText] => [ukslider id=#slider_3956#] ) [component_80] => Array ( [size] => 80 [type] => newContentElementButtonsTwo [id] => component_80 [switcher_id] => section_0-component_80 [name] => component_80_newContentElementButtonsTwo [buttonShortcode] => {#newlogicblock-03_blog_free-adobe-softwares#} [buttonLinkAmpTextHide1] => checked [buttonName] => Преземете бесплатна акција [buttonLinkAmp] => https://fixthephoto.com/free-photoshop-actions [buttonLinkTitle] => Бесплатни активности во Photoshop од FixThePhoto ) [component_64] => Array ( [size] => 64 [type] => newContentTextTemplate [id] => component_64 [switcher_id] => section_0-component_64 [name] => component_64_newContentTextTemplate [textMode] => 1 [text] => <p>Оваа акција ќе додаде богатство и драма на фотографиите, што често е потребно за модните слики. Таа е идеална за кадри што содржат многу мали детали на облеката. Машки и женски портрети одблизу ќе изгледаат многу незаборавно. Проверете ги информациите на <a href="https://fixthephoto.com/how-to-install-photoshop-actions.html" title="Како да Инсталирате Photoshop Actions">како да инсталирате активности во Фотошоп</a>. </p> ) [component_89] => Array ( [size] => 89 [type] => newContentTitleH3Template [id] => component_89 [switcher_id] => section_0-component_89 [name] => component_89_newContentTitleH3Template [text] => 4. Бесплатно Ps Font "Aquataken" ) [component_81] => Array ( [size] => 81 [type] => blogGeneralImg [id] => component_81 [switcher_id] => section_0-component_81 [name] => component_81_blogGeneralImg [useRealNameDt] => checked [useRealNameDtAmp] => checked [image_dt] => https://img.fixthephoto.com/blog/UserFiles/Image/111/2/free-photoshop-font-aquataken.jpg [image_dt_width] => 960 [image_dt_height] => 640 [image_amp] => https://img.fixthephoto.com/blog/UserFiles/Image/111/2/free-photoshop-font-aquataken.jpg [image_amp_width] => 960 [image_amp_height] => 640 ) [component_82] => Array ( [size] => 82 [type] => newContentElementButtonsTwo [id] => component_82 [switcher_id] => section_0-component_82 [name] => component_82_newContentElementButtonsTwo [buttonShortcode] => {#newlogicblock-04_blog_free-adobe-softwares#} [buttonName] => Преземете бесплатен фонт [buttonLinkAmpTextHide1] => checked [buttonLinkAmp] => https://fixthephoto.com/free-photography-fonts-for-photoshop [buttonLinkTitle] => Бесплатни фонтови за Photoshop од FixThePhoto ) [component_67] => Array ( [size] => 67 [type] => newContentTextTemplate [id] => component_67 [switcher_id] => section_0-component_67 [name] => component_67_newContentTextTemplate [textMode] => 1 [text] => <p>Ова е еден од најдобрите професионални фонтови со малку издолжени букви. Поради својата едноставност, тој е широко користен во печатените медиуми. </p> ) [component_90] => Array ( [size] => 90 [type] => newContentTitleH3Template [id] => component_90 [switcher_id] => section_0-component_90 [name] => component_90_newContentTitleH3Template [text] => 5. Бесплатно Pr LUT „Светло сино“ ) [component_83] => Array ( [size] => 83 [type] => newContentElementHtml [id] => component_83 [switcher_id] => section_0-component_83 [name] => component_83_newContentElementHtml [htmlText] => [ukslider id=#slider_3957#] ) [component_84] => Array ( [size] => 84 [type] => newContentElementButtonsTwo [id] => component_84 [switcher_id] => section_0-component_84 [name] => component_84_newContentElementButtonsTwo [buttonShortcode] => {#newlogicblock-05_blog_free-adobe-softwares#} [buttonName] => Преземете бесплатно LUT [buttonLinkAmp] => https://fixthephoto.com/free-luts [buttonLinkTitle] => Бесплатни приклучоци од FixThePhoto [buttonLinkAmpTextHide1] => checked ) [component_70] => Array ( [size] => 70 [type] => newContentTextTemplate [id] => component_70 [switcher_id] => section_0-component_70 [name] => component_70_newContentTextTemplate [textMode] => 1 [text] => <p>Ако мислите дека вашите видеа изгледаат премногу слабо и непривлечно, овој Teal и Orange LUT е токму она што ви треба. LUT е одличен за давање на кожата пржен изглед и подобрување на сината боја во рамката, без да ја направи премногу заситена. Користете го овој ЛУТ за портретна видеографија. </p> ) [component_71] => Array ( [size] => 71 [type] => blogLinkAnchor [id] => component_71 [switcher_id] => section_0-component_71 [name] => component_71_blogLinkAnchor [text] => download-free-adobe-products ) [component_72] => Array ( [size] => 72 [type] => newContentTitleH2Template [id] => component_72 [switcher_id] => section_0-component_72 [name] => component_72_newContentTitleH2Template [text] => Преземете бесплатни производи на Adobe со 1 клик ) [component_73] => Array ( [size] => 73 [type] => blogGeneralImg [id] => component_73 [switcher_id] => section_0-component_73 [name] => component_73_blogGeneralImg [useRealNameDt] => checked [useRealNameDtAmp] => checked [image_dt] => https://fixthephoto.com/blog/UserFiles/Image/111/2/Adobe-Creative-Cloud-Free-trial-logo.jpg [image_dt_width] => 960 [image_dt_height] => 330 [image_amp] => https://fixthephoto.com/blog/UserFiles/Image/111/2/Adobe-Creative-Cloud-Free-trial-logo.jpg [image_amp_width] => 960 [image_amp_height] => 330 [imageAlt_dt] => креативен облак од Adobe [imageAlt_amp] => креативен облак од Adobe ) [component_91] => Array ( [size] => 91 [type] => blogSingleButton [id] => component_91 [switcher_id] => section_0-component_91 [name] => component_91_blogSingleButton [buttonName] => КОРИСТЕТЕ АДОБЕ КРЕАТИВНА ОБЛАСТ БЕСПЛАТНО [buttonLink] => https://clk.tradedoubler.com/click?p(284422)a(3062055)g(24059776)url(https://www.adobe.com/creativecloud/start-with-free-creativecloud.html) [buttonLinkTitle] => Користете Adobe Creative Cloud бесплатно [settings] => Array ( [buttonStyle] => tm-button tm-button-yellow ) ) [component_92] => Array ( [size] => 92 [type] => newContentTextTemplate [id] => component_92 [switcher_id] => section_0-component_92 [name] => component_92_newContentTextTemplate [textMode] => 1 [text] => <p>Изберете пробна верзија и преземете го целиот софтвер Adobe бесплатно за да ги тестирате и научите за сите карактеристики, вклучувајќи облак складирање и портфолио на Adobe. Не двоумете се да проверите пристојно <a href="https://fixthephoto.com/adobe-alternative.html" title="Алтернативи на Софтвер Adobe">Софтверски алтернативи на Adobe</a>, што може да се натпреварува со оригиналниот софтвер. </p> ) ) ) ) )

Бесплатен Софтвер на Adobe за 2021

Бесплатен Софтвер на Adobe за 2021

Да добиете бесплатен софтвер Adobe не е толку тешко како што може да изгледа на прв поглед. Постојат неколку ефективни методи за да се направи тоа легално. Побарајте неколку бесплатни Adobe програми и мобилни апликации што можеби не сте ги знаеле порано и се апсолутно бесплатни.

Топ 9 Апсолутно БЕСПЛАТНИ Софтвер и апликации на Adobe

 1. Adobe Photoshop за iPad - Со сензорски интерфејс
 2. Photoshop Express - За основна корекција на бојата
 3. Photoshop Mix - За основно ретуширање на сликата
 4. Lightroom Mobile CC - Напредна алатка за корекција на бојата
 5. Adobe Premiere Rush - Уредување видео на паметен телефон
 6. Illustrator Draw - Поедноставена верзија на Illustrator
 7. Adobe XD - За UI / UX дизајн
 8. Adobe Color - За работа со боја
 9. Adobe Acrobat Reader - За работа со PDF

Кога размислувате за производите на Adobe, веројатно ќе замислите: Photoshop CC, Lightroom CC и Premiere Pro CC, нели? Но, компанијата има многу други корисни софтверски пакети и самостојни апликации што можете да ги добиете бесплатно. Ова е одлична опција за аматерски корисници или оние, кои претходно користеле друг софтвер.

1. Adobe Photoshop за iPad

Класичен фотошоп со сензорски интерфејс
 • Многу одговора
 • Одлично синхронизирање со CC
 • Совршен за ретуширање на фотографии
 • Недостаток на RAW и CMYK
 • Компатибилен само со iOS 13

Пресуда: Овој бесплатен софтвер на Adobe може успешно да се користи како главен уредник на фотографии за вашиот iPad. Програмата е обид да се направи преносна верзија на класичен десктоп Фотошоп за iPad со нов интерфејс. Обидот беше успешен до одреден степен.

Сè уште можете да уживате во голем дел од управувањето со слојот, како и опциите за мешање. Како и десктоп верзијата, Adobe Photoshop за iPad ви овозможува да ги промените редоследот, имињата, големината на слоевите, да ги преместите и трансформирате.

Поставете режими на непроityирност или мешање и искористете го скокачкото мени за режим на мешање со сликички за преглед. Последната опција е нова и недостасува во десктоп верзијата. Ако претпочитате компактен режим на панелот со слоеви, можете да изберете да прикажувате само сликички без имиња на слоеви. Ова помага во максимизирање на екранот, овозможувајќи ви пристап до одликите со помош на гестови.

Adobe Photoshop за ipad интерфејс

2. Photoshop Express

За основна корекција на бојата
 • Лесен за користење
 • Поддржани се датотеки RAW, JPEG и PNG
 • Многу опции за споделување
 • Многу малку карактеристики
 • Едноставно функционирање на сметка на креативноста
 • Заостанувања на уредите со Android

Пресуда: Фотошоп Експрес може да се користи како самостојна апликација или таканаречен приклучок за вашата камера. Можете да го отворите директно од него. Оваа бесплатна апликација Adobe поддржува RAW и PNG-датотеки, што ја прави поефикасна од која било друга буџетска алтернатива на Photoshop.

Користејќи ги достапните алатки и одлики, можете да исечете, ротирате и прикажете фотографија, да исправите изобличувања на перспективата, да ја прилагодите експозицијата, контрастот, сјајот, сенката, да го регулирате тонот на бојата, заситеноста и осветленоста за одделни делови на сликата. Исто така постои и професионална алатка за Dehaze.

Карактеристична карактеристика на овој бесплатен софтвер Adobe е Алатката за текст. Photoshop Express нуди над 50 различни фонтови, можност за прилагодување на бојата, стилот, големината и транспарентноста. Можете да создадете не само прекрасен натпис за вашата реклама, туку и да додадете воден жиг.

експресен интерфејс на фотошоп

3. Photoshop Mix

За основно ретуширање на сликата
 • Многу професионални алатки
 • Поддржува PSD
 • Работа со слоеви
 • Мал ширина на опсег
 • Некои алатки бараат модификација

Пресуда: Photoshop Mix се нарекува еден од најдобрите бесплатни производи на Adobe не разгледувајќи ја можноста бесплатно да преземате Adobe Photoshop. Ви дава добар сет на алатки за работа со слоеви, бидејќи ова е основна компонента на уредувањето на сликите. Користејќи Photoshop Mix, можете да комбинирате до пет слоја за да создадете сложени слики, да ја контролирате непроирноста користејќи режими на мешање и да примените неколку филтри на повеќе слоеви. Можете да работите не само со RAW-датотеки, туку и со PSD-а од Photoshop CC.

Можете да користите Photoshop Mix за прилагодување на експозицијата, контрастот, сатурацијата и острината со практични лизгачи и прегледи во живо. Исто така е можно да се применат разни филтри и ефекти. Единствениот проблем е брзината на работата. Заради малиот опсег, уредувањето на една фотографија може да трае до 3-5 минути.

интерфејс за фотошоп мешавина

4. Lightroom CC Mobile

Напреден инструмент за корекција на бојата
 • RAW поддршка
 • Длабока корекција на бојата
 • Дел од семејството Креативен облак
 • Премиум содржина
 • Недостасува серија уредувања на фотографии

Пресуда: Lightroom CC мобилниот е одличен бесплатен софтвер Adobe за аматерски фотограф, кој сака да направи промени на неколку фотографии од одмор или снимка направена со паметен телефон / iPad. Ти можеш добијте Lightroom бесплатно, ако сакате да го користите на вашата работна површина или лаптоп.

Апликацијата многу се разликува од нејзината постара верзија: функционалноста е намалена, нема серија обработка на фотографии и многу повеќе. Од друга страна, повеќето од корисни контроли се достапни, вклучувајќи карактеристики како што се поделено тонирање, крива на тон, намалување на бучава, радијални / градиентни филтри, итн.

Во Adobe Lightroom Mobile CC, можете да ја вратите секоја промена што ќе ја направите на фотографијата, дури и откако ќе ја затворите апликацијата и повторно ќе ја отворите или дури и откако ќе ги префрлите уредите - сето тоа благодарение на техниката за уништување на сликите што не се уништува. Мобилната верзија на Lightroom поддржува претходно поставени мемории, можете да ги креирате рачно или да преземате од мрежата.

мобилен интерфејс на светлосното просторија

5. Adobe Premiere Rush

Уредување видео на паметен телефон
 • Крива на лесно учење
 • Целосна контрола врз видеото
 • Поддржува снимање глас надвор од екранот
 • Платена содржина
 • Понекогаш заостанува

Пресуда: За разлика од некои бесплатни апликации на Adobe, Premiere Rush има лесна крива на учење и е погодна дури и за почетници. Уредникот дава целосна контрола врз видеото, нудејќи им на корисничките движечки графички обрасци, аудио одлики и можност за пристап до неговата / нејзината библиотека Криејтив облак и Adobe Stock.

Говорејќи за алатки, можете да фаќате, да ја менувате низата, да ја прилагодувате бојата, да снимате гласовни коментари надвор од екранот, да додавате текст, да ги исекувате, да ги прилагодувате филтрите за бои и многу повеќе. Може да вметнете до 4 видеа и три аудио траки. Можете исто така да креирате или да додадете анимирани, мазни или какви било други креативни транзиции.

Патем, ако сакате да уредувате видеа на професионално ниво, треба да купите Adobe Premiere по добра цена или дури добијте попусти на Adobe!

Adobe премиер интерфејс за брзање

6. Illustrator Draw

Поедноставена верзија на Illustrator
 • Прилагодени четки
 • Може да споделувате дела со други корисници
 • Способност за цртање на завршената фотографија
 • Нема професионални алатки
 • Не можете да вчитате готови четки

Пресуда: Adobe Illustrator Draw има интуитивен интерфејс, совршен за почетни мобилни уметници. Во прилог на главните карактеристики, ова бесплатна верзија на Adobe Illustrator ви овозможува да ја прегледувате работата на другите стрелци и уметници, да ги користите и оценувате.

Во уредникот на слики има 6 типа четки, кои можете да ги користите за цртање. Секоја четка може да се прилагоди (големина, цврстина, боја, транспарентност, итн.) Според вашите потреби. Во прилог на четки, има и неколку други интересни алатки, меѓу кои се и „Shape Lines“. Оваа алатка ви овозможува да креирате совршено права линија, на пример, за квадрат или триаголник.

Друга одлична карактеристика на апликацијата е тоа што ви овозможува да цртате на врвот на фотографиите. Со оваа одлика, можете да создадете прекрасни цртежи на вашите портрети.

илустратор за цртање интерфејс

7. Adobe XD

Една од најдобрите програми за дизајн на UI / UX
 • Поддржува софистицирани системи за дизајн
 • Можете да креирате векторски или пикселни екрани
 • Некои напредни алатки
 • Лоши алатки за дизајн
 • Нема начин да се работи CSS

Пресуда: Adobe XD е начин на Adobe да се натпреварува со таква алатка како што е Sketch за Mac. Како слични програми, Adobe XD поддржува напредни системи за дизајн и библиотеки со симболи. Исто така, има интуитивни алатки и можност за создавање интерактивни прототипови што можат да се користат при тестирање на корисник без потреба од кодирање.

Апликацијата е дел од семејството Creative Cloud, и ова во голема мера го поедноставува споделувањето на ресурсите. Можете едноставно да ги соберете сите ваши вообичаени елементи на дизајнот и да ги пренесете на кој било друг софтвер.

Овој бесплатен софтвер на Adobe е сличен на Illustrator - алатките за дизајн се познати, иако донекаде поедноставени. Сепак, недостатокот на функција за уредување на текст е малку вознемирувачки. На пример, не постои опција за потцртување - наместо тоа, треба да нацртате удар за секоја неопходна подвлека.

Adobe xd интерфејс

8. Adobe Color

За оние кои често работат со боја
 • Лесен за совладување
 • Многу дополнителни алатки
 • Брза работа
 • Бара стабилна Интернет врска

Пресуда: Ова е најдобрата опција меѓу производите на Adobe бесплатно, ако треба да го подобрите боењето на вашите проекти. Пронаоѓањето на совршена боја може да биде застрашувачка задача, бидејќи треба да ги разберете и разликувате боите, тријадите и нијансите.

Ако не сте професионален ретучер / дизајнер или сакате значително да го намалите времето поминато на корекција на бојата, само користете Adobe Color. Можете рачно да го повлечете тркалото во боја за да креирате нови бои, да прегледувате шеми на бои на други луѓе, да создавате комбинации на бои од преземената слика и многу повеќе.

Бидејќи шемите на бои се многу разновидни - ова ќе биде најдобрата веб-апликација за дизајнерите. Постојат буквално стотици шеми, вклучувајќи секоја боја, расположение, тон и длабочина. Ако видите шема што ви се допаѓа, можете да лебдите над неа и да изберете „Информации“ за да ја видите нејзината поголема верзија и да добиете дополнителни податоци.

интерфејс во боја на Adobe

9. Adobe Acrobat Reader

Најдобар софтвер за работа со PDF
 • Интуитивен интерфејс со јазичиња
 • Директни карактеристики за уредување на PDF
 • Можете лесно да пополните документи и да добиете потписи благодарение на одликата за рационализирано споделување
 • Крива на стрмно учење

Пресуда: Adobe Acrobat Reader е една од најзгодните и најефикасните алатки за работа со PDF-датотеки. Овој софтвер на Adobe нуди добар сет на функции за работа со дигитални документи, промена на нивните формати, па дури и дозволување на повеќе корисници да уредуваат документ истовремено.

Имајќи ја предвид моќната функционалност, дури и искусните корисници имаат многу прашања со користење на Adobe Acrobat.

интерфејс за читач на акробат

Како да ги набавите сите производи на Adobe бесплатно

 • Rank
  (4.5/5)
 • Осврти: 815
 • Лиценца: Бесплатно испитување
 • Преземања: 18,8K
 • Верзија: 20.0.0
 • Компатибилен: Mac / Win

Пресуда: Користењето на горенаведените програми не е единствениот начин да се добие бесплатен софтвер Adobe Creative Cloud. Знам уште еден, не помалку ефикасен начин, како да ги набавите сите производи на Adobe бесплатно - искористете ја бесплатната пробна верзија.

Ова е одличен начин за оние кои сè уште користат CS 2 и не гледаат причина за надградба на нови верзии на софтвер. Од првото лансирање на пробниот пробен период Creative Cloud Free, ќе имате 7 дена да ги тестирате сите карактеристики на уредниците на слики, вклучувајќи складирање во облак и Adobe Portfolio.

По завршувањето на пробниот период, можете да изберете еден од достапните планови и да ја обновите претплатата или да се вратите на CS 2 бесплатниот софтвер Adobe. Имајте на ум дека можете да добиете убав попуст на претплатата.

Ако сте заинтересирани за бесплатен софтвер Adobe, можете да преземете a Фотошоп торент, но за жал, ова ќе предизвика многу проблеми, почнувајќи од малициозен софтвер на вашиот компјутер и завршувајќи со правни проблеми.

Бонус бесплатни за Adobe Software

Користејќи бесплатни Adobe програми, сигурно ви требаат разни приклучоци, без разлика дали станува збор за четка за Photoshop, претходно поставена за Lightroom или преклопување. Опциите презентирани подолу можете бесплатно да ги преземете и тестирате. Тие во голема мера ќе го поедностават и забрзаат вашиот работен тек.

1. Grains Lr Presets

бесплатно поставено Adobe Lightroom бесплатно поставено Adobe Lightroom

Овој мемориран додава зрно светло филмско зрно на фотографијата, што е особено видливо во засенчени места. Претходно поставениот е совршен избор за портрети или фотографии одблизу. Научи како да додадете мемории на Lightroom.

2. Бесплатно Lr Preset "Matte"

бесплатно поставено Adobe Lightroom бесплатно поставено Adobe Lightroom

Овој бесплатен приклучок за LR ќе ви помогне да добиете интересен Polaroid ефект на вашата фотографија. Благодарение на работата со облини и боја, како и зголемените црни, сликата ќе добие убава мат нијанса.

3. Бесплатно Ps Action "HDR"

бесплатна фотошоп акција бесплатна фотошоп акција

Оваа акција ќе додаде богатство и драма на фотографиите, што често е потребно за модните слики. Таа е идеална за кадри што содржат многу мали детали на облеката. Машки и женски портрети одблизу ќе изгледаат многу незаборавно. Проверете ги информациите на како да инсталирате активности во Фотошоп.

4. Бесплатно Ps Font "Aquataken"

Ова е еден од најдобрите професионални фонтови со малку издолжени букви. Поради својата едноставност, тој е широко користен во печатените медиуми.

5. Бесплатно Pr LUT „Светло сино“

бесплатна премиера на Adobe, lut бесплатна премиера на Adobe, lut

Ако мислите дека вашите видеа изгледаат премногу слабо и непривлечно, овој Teal и Orange LUT е токму она што ви треба. LUT е одличен за давање на кожата пржен изглед и подобрување на сината боја во рамката, без да ја направи премногу заситена. Користете го овој ЛУТ за портретна видеографија.

Преземете бесплатни производи на Adobe со 1 клик

креативен облак од Adobe

Изберете пробна верзија и преземете го целиот софтвер Adobe бесплатно за да ги тестирате и научите за сите карактеристики, вклучувајќи облак складирање и портфолио на Adobe. Не двоумете се да проверите пристојно Софтверски алтернативи на Adobe, што може да се натпреварува со оригиналниот софтвер.

creative cloud all special offers creative cloud all special offers