LangID__ 45
Check if content editor on 1
Json data
Array ( [mk-MK] => Array ( [section_0] => Array ( [id] => section_0 [type] => newContentSectionTemplate [content] => [elements] => Array ( [component_0] => Array ( [size] => 0 [type] => listLeftRatingImageButtonRight [id] => component_0 [switcher_id] => section_0-component_0 [name] => component_0_listLeftRatingImageButtonRight [blocks] => Array ( [block_0] => Array ( [size] => 0 [type] => generalListRowTemplate [id] => block_0 [title] => block_1 [componentId] => component_0 [name] => block_0_generalListRowTemplate [blockRowText] => Осврти: 254 ) [block_1] => Array ( [size] => 1 [type] => generalListRowTemplate [id] => block_1 [title] => block_2 [componentId] => component_0 [name] => block_1_generalListRowTemplate [blockRowText] => Лиценца: Пробна верзија ) [block_2] => Array ( [size] => 2 [type] => generalListRowTemplate [id] => block_2 [title] => block_3 [componentId] => component_0 [name] => block_2_generalListRowTemplate [blockRowText] => Преземања: 2,7к ) [block_3] => Array ( [size] => 3 [type] => generalListRowTemplate [id] => block_3 [title] => block_4 [componentId] => component_0 [name] => block_3_generalListRowTemplate [blockRowText] => Верзија: DC ) [block_4] => Array ( [size] => 4 [type] => generalListRowTemplate [id] => block_4 [title] => block_5 [componentId] => component_0 [name] => block_4_generalListRowTemplate [blockRowText] => Компатибилен: Mac / Win ) ) [tmplTitle] => Acrobat Pro DC (15.0) [tmplSelect] => 90 [useRealNameDt] => checked [image_dt] => /images/content/acrobat-pro-dc-logo.jpg [image_dt_width] => 960 [image_dt_height] => 330 [buttonName] => ACROBAT PRO DC БЕСПЛАТНО [buttonLinkTitle] => Преземете го Acrobat Pro DC Free [buttonLink] => https://clk.tradedoubler.com/click?p(284422)a(3062055)g(24059776)url(https://creativecloud.adobe.com/apps/download/acrobat) [imageAlt_dt] => лого на акробат про дц [tmplRatingText] => Ранг ) [component_1] => Array ( [size] => 1 [type] => newContentTextTemplate [id] => component_1 [switcher_id] => section_0-component_1 [name] => component_1_newContentTextTemplate [textMode] => 1 [text] => <p>Acrobat Pro DC free е меѓународна стандардна апликација за прегледување, потпишување и коментирање на PDF документи. Заборавете на купиштата документи со хартија со Acrobat Pro DC, нова верзија на најдобрата програма за работа со PDF-датотеки. </p> ) [component_2] => Array ( [size] => 2 [type] => blogGeneralImg [id] => component_2 [switcher_id] => section_0-component_2 [name] => component_2_blogGeneralImg [useRealNameDt] => checked [useRealNameDtAmp] => checked [imageAlt_amp] => acrobat pro dc интерфејс [imageAlt_dt] => acrobat pro dc интерфејс [image_dt] => /images/content/acrobat-pro-dc-interface.jpg [image_dt_width] => 960 [image_dt_height] => 743 [image_amp] => /images/content/acrobat-pro-dc-interface.jpg [image_amp_width] => 960 [image_amp_height] => 743 ) [component_32] => Array ( [size] => 32 [type] => blogLinkAnchor [id] => component_32 [switcher_id] => section_0-component_32 [name] => component_32_blogLinkAnchor [text] => adobe-acrobat-standard-benefits ) [component_4] => Array ( [size] => 4 [type] => newContentTitleH2Template [id] => component_4 [switcher_id] => section_0-component_4 [name] => component_4_newContentTitleH2Template [text] => Предности на Acrobat Pro DC Free ) [component_5] => Array ( [size] => 5 [type] => newContentTextTemplate [id] => component_5 [switcher_id] => section_0-component_5 [name] => component_5_newContentTextTemplate [textMode] => 0 [text] => <p> </p> <ul> <li>Соодветно за секој приказ </li> <li>Интуитивен интерфејс </li> <li>Лесна споредба на две индивидуални датотеки </li> <li>Пристап до паметни документи </li> <li>Надградена функционалност </li> <li>Можност за споделување документи </li> <li>Конверзија на датотека во различни формати </li> </ul> <p> </p> ) [component_31] => Array ( [size] => 31 [type] => blogLinkAnchor [id] => component_31 [switcher_id] => section_0-component_31 [name] => component_31_blogLinkAnchor [text] => adobe-acrobat-faq ) [component_6] => Array ( [size] => 6 [type] => newContentTitleH2Template [id] => component_6 [switcher_id] => section_0-component_6 [name] => component_6_newContentTitleH2Template [text] => Најчесто поставувани прашања: ) [component_8] => Array ( [size] => 8 [type] => newContentTextTemplate [id] => component_8 [switcher_id] => section_0-component_8 [name] => component_8_newContentTextTemplate [textMode] => 1 [text] => <ul> <li> <b>Што вклучува пробната верзија на Acrobat Pro DC? </b> </li> </ul> <p>Adobe Acrobat Pro Free Trial ја нуди најновата верзија на програмата заедно со целосната функционалност. Исто така, добивате услуги на Document Cloud за пристап до премиум можностите од паметниот телефон. </p> ) [component_88] => Array ( [size] => 88 [type] => blogSingleButton [id] => component_88 [switcher_id] => section_0-component_88 [name] => component_88_blogSingleButton [buttonName] => Преземете го Acrobat Pro DC бесплатен пробен период [buttonLink] => https://clk.tradedoubler.com/click?p(284422)a(3141396)g(24059776)url(https://acrobat.adobe.com/us/en/free-trial-download.html) [buttonLinkTitle] => Преземете го Acrobat Pro DC бесплатен пробен период [settings] => Array ( [buttonStyle] => tm-button tm-button-yellow download ) ) [component_89] => Array ( [size] => 89 [type] => newContentTextTemplate [id] => component_89 [switcher_id] => section_0-component_89 [name] => component_89_newContentTextTemplate [textMode] => 1 [text] => <p>Beе можете да извршите конверзија на датотека во PDF и да ги извезувате како прилагодливи документи на Microsoft Office од прелистувачот или телефонот. Користете го вашиот таблет или iPad со Android за изменување текст и слики, пополнување, потпишување и испраќање обрасци со специјалното автоматско пополнување. </p> <p>Покрај тоа, можете да добиете потпишани документи од други корисници, да читате и да контролирате коментари. Оваа програма ќе послужи како одлично место за чување и споделување на датотеки преку Интернет. </p> ) [component_90] => Array ( [size] => 90 [type] => newContentTextTemplate [id] => component_90 [switcher_id] => section_0-component_90 [name] => component_90_newContentTextTemplate [textMode] => 1 [text] => <ul> <li> <b>Ако некој студент одлучи да ја купи програмата по пробното испитување, дали тој / таа ќе добие попуст? </b> </li> </ul> <p>Да, наставниците и учениците можат да добијат попуст од 60% на целиот куп апликации Creative Cloud. </p> ) [component_91] => Array ( [size] => 91 [type] => blogSingleButton [id] => component_91 [switcher_id] => section_0-component_91 [name] => component_91_blogSingleButton [buttonName] => ПОГЛЕДНЕТЕ ПОПУСТИ [buttonLink] => https://clk.tradedoubler.com/click?p(284422)a(3141396)g(24059776)url(https://www.adobe.com/creativecloud/buy/students.html) [buttonLinkTitle] => Acrobat Pro DC Бесплатни попусти за студенти ) [component_92] => Array ( [size] => 92 [type] => newContentTextTemplate [id] => component_92 [switcher_id] => section_0-component_92 [name] => component_92_newContentTextTemplate [textMode] => 1 [text] => <ul> <li> <b>Што точно добивам откако ќе се претплатам на Acrobat DC? </b> </li> </ul> <p>Со месечна платена претплата на верзии со отворен извор Adobe Acrobat Pro DC или Acrobat Standard DC, можете да ги искористите сите програми и сите нови надградби без дополнителни плаќања. </p> <p>Услугите на Adobe Document Cloud ви даваат можност да користите напредни функции во мобилната апликација Acrobat Reader и да ја поедноставите вашата работа со PDF документи од паметен телефон. </p> ) [component_93] => Array ( [size] => 93 [type] => newContentTextTemplate [id] => component_93 [switcher_id] => section_0-component_93 [name] => component_93_newContentTextTemplate [textMode] => 1 [text] => <ul> <li> <b>Дали Adobe нуди алатки за да им помогне на ИТ секторите со распоредување на претпријатијата? </b> </li> </ul> <p>Да, многу комунални услуги и алатки на Acrobat DC може да се користат за оптимизирање на распоредувањето на претпријатието и да помогнат во управувањето со ИТ трошоците. За повеќе информации, одете на <a href="https://clk.tradedoubler.com/click?p(284422)a(3062055)g(24059776)url(https://acrobat.adobe.com/us/en/resources.html)" target="_blank" rel="nofollow" title="Проверете ги безбедносните ресурси на Acrobat Pro DC">безбедносни ресурси</a> страница. </p> ) [component_94] => Array ( [size] => 94 [type] => newContentTextTemplate [id] => component_94 [switcher_id] => section_0-component_94 [name] => component_94_newContentTextTemplate [textMode] => 1 [text] => <ul> <li> <b>Дали е можно да се контактира клиентската поддршка што е во бесплатен пробен период? </b> </li> </ul> <p>Ако имате проблеми со бесплатен пробен период на Acrobat, одете на веб-страницата на Adobe. Таму ќе добиете помош од специјалисти и ќе најдете корисни упатства, дискусии и совети. Добиј <a href="https://clk.tradedoubler.com/click?p(284422)a(3062055)g(24059776)url(https://helpx.adobe.com/contact.html?step=APRO-APAP-APCC-ACRO-CPDF-ECHP-acrobat)" target="_blank" rel="nofollow" title="Техничка поддршка на Acrobat Pro DC">техничка поддршка</a>. </p> ) [component_95] => Array ( [size] => 95 [type] => newContentTextTemplate [id] => component_95 [switcher_id] => section_0-component_95 [name] => component_95_newContentTextTemplate [textMode] => 1 [text] => <ul> <li> <b>Може ли да продолжам да го користам Adobe Acrobat Reader кога сум на бесплатен пробен период на Acrobat Pro? </b> </li> </ul> <p>Првично, Acrobat Pro DC е избран за прегледувач на PDF. Променете го во Reader со активирање на Reader DC и кликнување на Уреди & gt; Преференции & gt; Генерал Потоа изберете ја опцијата „Избери како стандарден управувач со PDF“ и следете ги упатствата на страницата. </p> ) [component_96] => Array ( [size] => 96 [type] => newContentTextTemplate [id] => component_96 [switcher_id] => section_0-component_96 [name] => component_96_newContentTextTemplate [textMode] => 1 [text] => <ul> <li> <b>Кои се минималните системски барања за Acrobat DC да работи непречено? </b> </li> </ul> <p>Откријте ги техничките карактеристики на софтверот во специфичниот дел на веб-страницата. Проверете ги информациите за <a href="https://clk.tradedoubler.com/click?p(284422)a(3062055)g(24059776)url(https://helpx.adobe.com/acrobat/system-requirements.html)" target="_blank" rel="nofollow" title="Барања на системот Акробат">системски побарувања</a>. </p> ) [component_30] => Array ( [size] => 30 [type] => blogLinkAnchor [id] => component_30 [switcher_id] => section_0-component_30 [name] => component_30_blogLinkAnchor [text] => acrobat-reader-pro-free-pirated-version ) [component_17] => Array ( [size] => 17 [type] => newContentTitleH2Template [id] => component_17 [switcher_id] => section_0-component_17 [name] => component_17_newContentTitleH2Template [text] => Опасности од користење на разбиена верзија на Acrobat Pro DC Free ) [component_18] => Array ( [size] => 18 [type] => newContentTextTemplate [id] => component_18 [switcher_id] => section_0-component_18 [name] => component_18_newContentTextTemplate [textMode] => 1 [text] => <p>Многу корисници не знаат што ќе се случи откако ќе изберат „Бесплатно преземање на Adobe Acrobat Pro“ на различни извори и торенти. </p> ) [component_19] => Array ( [size] => 19 [type] => newContentTitleH3Template [id] => component_19 [switcher_id] => section_0-component_19 [name] => component_19_newContentTitleH3Template [text] => Пиратскиот софтвер е нелегален ) [component_20] => Array ( [size] => 20 [type] => newContentTextTemplate [id] => component_20 [switcher_id] => section_0-component_20 [name] => component_20_newContentTextTemplate [textMode] => 1 [text] => <p>Инсталирање на Acrobat Reader Pro ослободен од порој или несигурен извор, едно лице може лесно да стане жртва на сајбер криминалци. Со помош на такви програми, тие добиваат информации за банкарски сметки, картички и пристап до виртуелни паричници. </p> <ul> <li> <b>Прочитај повеќе </b>за <a href="https://fixthephoto.com/acrobat-pro-dc-torrent.html" title="Adobe Acrobat Pro DC торенти">Adobe Acrobat Pro DC торенти</a>. </li> </ul> ) [component_21] => Array ( [size] => 21 [type] => newContentTitleH3Template [id] => component_21 [switcher_id] => section_0-component_21 [name] => component_21_newContentTitleH3Template [text] => Пиратскиот софтвер е потенцијална опасност ) [component_22] => Array ( [size] => 22 [type] => newContentTextTemplate [id] => component_22 [switcher_id] => section_0-component_22 [name] => component_22_newContentTextTemplate [textMode] => 1 [text] => <p>Покрај фактот дека хакираниот Acrobat Pro DC free понекогаш содржи вируси, процесот на преземање може да предизвика и потешкотии. Или треба да испратите СМС пораки или да платите за откопчување или преземање, за да поминете низ многу појавувани транспаренти. </p> <p>Покрај тоа, препорачливо е претходно да инсталирате добар антивирус (бидејќи таквите страници може да се обидат да го заразат вашиот систем со вирус пред да ја преземете програмата). </p> <p>Подобро е да користите легални верзии на Adobe Acrobat Standard или DC и да бидете целосно сигурни во сопствената безбедност и безбедноста на податоците со кои треба да се справите. Посета на непроверени страници е слична на отворање датотеки прикачени на е-пошта од непознати испраќачи. </p> ) [component_23] => Array ( [size] => 23 [type] => newContentTitleH3Template [id] => component_23 [switcher_id] => section_0-component_23 [name] => component_23_newContentTitleH3Template [text] => Лиценцирана програма не е еднаква на платена програма ) [component_24] => Array ( [size] => 24 [type] => newContentTextTemplate [id] => component_24 [switcher_id] => section_0-component_24 [name] => component_24_newContentTextTemplate [textMode] => 1 [text] => <p>Неопходно е да се разбере едноставна работа: лиценцираниот софтвер не мора да се плаќа. </p> <p>Постојат огромен број бесплатни и 100% правни апликации, соодветни за широк спектар на задачи. </p> <p>Многу често, полесно е да најдете такви апликации отколку да пребарувате во мрежата за клучеви и да преземате бесплатно Adobe Acrobat Pro, изложувајќи го вашиот компјутер на опасност. </p> ) [component_25] => Array ( [size] => 25 [type] => newContentTitleH3Template [id] => component_25 [switcher_id] => section_0-component_25 [name] => component_25_newContentTitleH3Template [text] => Пиратскиот софтвер води кон неконтролирана потрошувачка ) [component_26] => Array ( [size] => 26 [type] => newContentTextTemplate [id] => component_26 [switcher_id] => section_0-component_26 [name] => component_26_newContentTextTemplate [textMode] => 1 [text] => <p>Кога луѓето често користат висококвалитетни производи што ги добиваат апсолутно бесплатно, тие почнуваат да ги преиспитуваат вредностите. Луѓето не го ценат она што го имаат затоа што не се ограничени на ништо. </p> <p>Легално преземање на Adobe Acrobat Pro DC или која било друга програма, луѓето почнуваат да го ценат она што го користат. Интересно, колку е поголема куповната цена, толку е подобар односот кон производот. Се разбира, постојат исклучоци поврзани со монополот на производителот, но ова се прилично ретки случаи. </p> ) [component_97] => Array ( [size] => 97 [type] => newContentTitleH3Template [id] => component_97 [switcher_id] => section_0-component_97 [name] => component_97_newContentTitleH3Template [text] => Потребна е поддршка за добар производ ) [component_98] => Array ( [size] => 98 [type] => newContentTextTemplate [id] => component_98 [switcher_id] => section_0-component_98 [name] => component_98_newContentTextTemplate [textMode] => 1 [text] => <p>Купување пристоен производ, го охрабрувате неговото понатамошно подобрување. Ако добиете хакирано бесплатно преземање на Acrobat Pro, не можеме да зборуваме за каков било вид на надградба. Инвеститорот го поддржува и подобрува вашиот производ само додека има пари за него. Многу корисници не го разбираат, но процесот на креирање и развој на која било програма е напорна работа, во која се вклучени многу луѓе кои исто така сакаат да бидат платени. </p> ) [component_102] => Array ( [size] => 102 [type] => blogLinkAnchor [id] => component_102 [switcher_id] => section_0-component_102 [name] => component_102_blogLinkAnchor [text] => acrobat-pro-dc-free-alternatives ) [component_103] => Array ( [size] => 103 [type] => newContentTitleH2Template [id] => component_103 [switcher_id] => section_0-component_103 [name] => component_103_newContentTitleH2Template [text] => 3 најдобри алтернативи без акробат ) [component_100] => Array ( [size] => 100 [type] => newContentTextTemplate [id] => component_100 [switcher_id] => section_0-component_100 [name] => component_100_newContentTextTemplate [textMode] => 1 [text] => <p>Во случај да не размислувате да користите пробен период на Adobe DC Pro или целосно да го купите софтверот, зошто да не тестирате бесплатни и сигурни алтернативи? </p> ) [component_34] => Array ( [size] => 34 [type] => newContentTitleH3Template [id] => component_34 [switcher_id] => section_0-component_34 [name] => component_34_newContentTitleH3Template [text] => 1. PDF елемент ) [component_35] => Array ( [size] => 35 [type] => blogGeneralImg [id] => component_35 [switcher_id] => section_0-component_35 [name] => component_35_blogGeneralImg [useRealNameDt] => checked [useRealNameDtAmp] => checked [imageAlt_dt] => acrobat reader pro free alternative pdfelement [imageAlt_amp] => acrobat reader pro free alternative pdfelement [image_dt] => /images/content/acrobat-reader-pro-free-alternative-pdfelement.jpg [image_dt_width] => 960 [image_dt_height] => 330 [image_amp] => /images/content/acrobat-reader-pro-free-alternative-pdfelement.jpg [image_amp_width] => 960 [image_amp_height] => 330 ) [component_36] => Array ( [size] => 36 [type] => blogSingleButton [id] => component_36 [switcher_id] => section_0-component_36 [name] => component_36_blogSingleButton [buttonLink] => https://www.kqzyfj.com/click-9084201-13679629 [buttonLinkTitle] => Acrobat Reader Pro Free Alternative PDFelement [buttonName] => КОРИСТЕТЕ БЕСПЛАТНО ИСПИТУВАЕ ЗА PDFELEMENT ) [component_37] => Array ( [size] => 37 [type] => blogDoubleListProsCons [id] => component_37 [switcher_id] => section_0-component_37 [name] => component_37_blogDoubleListProsCons [blocks] => Array ( [block_0] => Array ( [rows] => Array ( [row_0] => Array ( [size] => 0 [type] => blogDoubleListProsConsRowTemplate [id] => row_0 [title] => row_1 [componentId] => component_37 [blockId] => block_0 [name] => row_0_blogDoubleListProsConsRowTemplate [blockRowText] => Уредување на содржината ) [row_1] => Array ( [size] => 1 [type] => blogDoubleListProsConsRowTemplate [id] => row_1 [title] => row_2 [componentId] => component_37 [blockId] => block_0 [name] => row_1_blogDoubleListProsConsRowTemplate [blockRowText] => OCR (препознавање оптички знаци) ) [row_2] => Array ( [size] => 2 [type] => blogDoubleListProsConsRowTemplate [id] => row_2 [title] => row_3 [componentId] => component_37 [blockId] => block_0 [name] => row_2_blogDoubleListProsConsRowTemplate [blockRowText] => Нема потреба да плаќате месечно, ја купувате програмата еднаш засекогаш ) ) [blockRowText] => Нема потреба да плаќате месечно, ја купувате програмата еднаш засекогаш ) [block_1] => Array ( [rows] => Array ( [row_0] => Array ( [size] => 0 [type] => blogDoubleListProsConsRowTemplate [id] => row_0 [title] => row_1 [componentId] => component_37 [blockId] => block_1 [name] => row_0_blogDoubleListProsConsRowTemplate [blockRowText] => Нема можност за промена на темата / бојата на софтверот ) ) [blockRowText] => Нема можност за промена на темата / бојата на софтверот ) ) [title] => Добрите [title2] => Конс ) [component_38] => Array ( [size] => 38 [type] => newContentTextTemplate [id] => component_38 [switcher_id] => section_0-component_38 [name] => component_38_newContentTextTemplate [textMode] => 1 [text] => <p>PDFelement е одлична алтернатива на Adobe Acrobat Pro. Со помош на достапната функционалност, ќе можете да ги споредувате, уредувате, коментирате, потпишувате, заштитувате и конвертирате документите во PDF. Софтверот исто така може да послужи како практичен читач и алатка за водење белешки. </p> <p> <ul> <li> <b>Прочитај повеќе </b>за <a href="https://fixthephoto.com/adobe-flash-player-free.html" title="Бесплатно преземање на Adobe Flash Player">како да инсталирате Adobe Flash Player Бесплатно</a>. </li> </ul> ) [component_39] => Array ( [size] => 39 [type] => newContentTitleH3Template [id] => component_39 [switcher_id] => section_0-component_39 [name] => component_39_newContentTitleH3Template [text] => 2. PDFMate PDF конвертор ) [component_40] => Array ( [size] => 40 [type] => blogGeneralImg [id] => component_40 [switcher_id] => section_0-component_40 [name] => component_40_blogGeneralImg [useRealNameDt] => checked [useRealNameDtAmp] => checked [image_dt] => /images/content/acrobat-reader-pro-free-alternative-pdfmate.jpg [image_dt_width] => 960 [image_dt_height] => 330 [image_amp] => /images/content/acrobat-reader-pro-free-alternative-pdfmate.jpg [image_amp_width] => 960 [image_amp_height] => 330 [imageAlt_dt] => акробат читател про бесплатна алтернатива pdfmate [imageAlt_amp] => акробат читател про бесплатна алтернатива pdfmate ) [component_41] => Array ( [size] => 41 [type] => blogSingleButton [id] => component_41 [switcher_id] => section_0-component_41 [name] => component_41_blogSingleButton [buttonLink] => https://www.pdfmate.com/pdf-converter-free.html [buttonLinkTitle] => Acrobat Reader Pro Free Alternative PDFMate [buttonName] => КОРИСТЕТЕ БЕСПЛАТНО КОНВЕРЕТОР PDFMATE PDF ) [component_42] => Array ( [size] => 42 [type] => blogDoubleListProsCons [id] => component_42 [switcher_id] => section_0-component_42 [name] => component_42_blogDoubleListProsCons [blocks] => Array ( [block_0] => Array ( [rows] => Array ( [row_0] => Array ( [size] => 0 [type] => blogDoubleListProsConsRowTemplate [id] => row_0 [title] => row_1 [componentId] => component_42 [blockId] => block_0 [name] => row_0_blogDoubleListProsConsRowTemplate [blockRowText] => Може да конвертира PDF-датотеки во бројни формати на датотеки ) [row_1] => Array ( [size] => 1 [type] => blogDoubleListProsConsRowTemplate [id] => row_1 [title] => row_2 [componentId] => component_42 [blockId] => block_0 [name] => row_1_blogDoubleListProsConsRowTemplate [blockRowText] => Конверзија на скенирани датотеки во прилагодливи, благодарение на интегрираниот OCR ) ) [blockRowText] => Конверзија на скенирани датотеки во прилагодливи, благодарение на интегрираниот OCR ) [block_1] => Array ( [rows] => Array ( [row_0] => Array ( [size] => 0 [type] => blogDoubleListProsConsRowTemplate [id] => row_0 [title] => row_1 [componentId] => component_42 [blockId] => block_1 [name] => row_0_blogDoubleListProsConsRowTemplate [blockRowText] => Неколку функции во PDF ) ) [blockRowText] => Неколку функции во PDF ) ) [title] => Добрите [title2] => Конс ) [component_43] => Array ( [size] => 43 [type] => newContentTextTemplate [id] => component_43 [switcher_id] => section_0-component_43 [name] => component_43_newContentTextTemplate [textMode] => 1 [text] => <p>Еве уште една бесплатна алтернатива Acrobat Pro DC со задоволителен пакет на функции. Можете лесно да ги конвертирате PDF-датотеките во формат Text, Word, JPG, EPUB, HTML и SWF на Mac OS. Покрај тоа, со одликата OCR, можете да конвертирате скениран PDF документ. Поддржани се и прилагодувањата на датотеките и сериската конверзија. </p> ) [component_44] => Array ( [size] => 44 [type] => newContentTitleH3Template [id] => component_44 [switcher_id] => section_0-component_44 [name] => component_44_newContentTitleH3Template [text] => 3. PDFescape ) [component_45] => Array ( [size] => 45 [type] => blogGeneralImg [id] => component_45 [switcher_id] => section_0-component_45 [name] => component_45_blogGeneralImg [useRealNameDt] => checked [useRealNameDtAmp] => checked [imageAlt_amp] => акробат читател про бесплатна алтернатива pdfescape [imageAlt_dt] => акробат читател про бесплатна алтернатива pdfescape [image_dt] => /images/content/acrobat-reader-pro-free-alternative-pdfescape.jpg [image_dt_width] => 960 [image_dt_height] => 330 [image_amp] => /images/content/acrobat-reader-pro-free-alternative-pdfescape.jpg [image_amp_width] => 960 [image_amp_height] => 330 ) [component_46] => Array ( [size] => 46 [type] => blogSingleButton [id] => component_46 [switcher_id] => section_0-component_46 [name] => component_46_blogSingleButton [buttonName] => КОРИСТЕ БЕСПЛАТНО PDFESCAPE [buttonLink] => https://www.pdfescape.com/windows/ [buttonLinkTitle] => Acrobat Reader Pro Free Alternative PDFescape ) [component_47] => Array ( [size] => 47 [type] => blogDoubleListProsCons [id] => component_47 [switcher_id] => section_0-component_47 [name] => component_47_blogDoubleListProsCons [blocks] => Array ( [block_0] => Array ( [rows] => Array ( [row_0] => Array ( [size] => 0 [type] => blogDoubleListProsConsRowTemplate [id] => row_0 [title] => row_1 [componentId] => component_47 [blockId] => block_0 [name] => row_0_blogDoubleListProsConsRowTemplate [blockRowText] => Може да се користи како читач на PDF со обележувачи ) [row_1] => Array ( [size] => 1 [type] => blogDoubleListProsConsRowTemplate [id] => row_1 [title] => row_2 [componentId] => component_47 [blockId] => block_0 [name] => row_1_blogDoubleListProsConsRowTemplate [blockRowText] => Способност да се создаваат форми ) ) [blockRowText] => Способност да се создаваат форми ) [block_1] => Array ( [rows] => Array ( [row_0] => Array ( [size] => 0 [type] => blogDoubleListProsConsRowTemplate [id] => row_0 [title] => row_1 [componentId] => component_47 [blockId] => block_1 [name] => row_0_blogDoubleListProsConsRowTemplate [blockRowText] => Интернет верзијата поставува ограничувања за големината на поставената датотека ) [row_1] => Array ( [size] => 1 [type] => blogDoubleListProsConsRowTemplate [id] => row_1 [title] => row_2 [componentId] => component_47 [blockId] => block_1 [name] => row_1_blogDoubleListProsConsRowTemplate [blockRowText] => Некои функции за конверзија работат неправилно ) ) [blockRowText] => Некои функции за конверзија работат неправилно ) ) [title] => Добрите [title2] => Конс ) [component_48] => Array ( [size] => 48 [type] => newContentTextTemplate [id] => component_48 [switcher_id] => section_0-component_48 [name] => component_48_newContentTextTemplate [textMode] => 1 [text] => <p>Постојат две верзии на PDFescape. Првиот е веб-овозможен софтвер за прегледување и уредување на PDF-датотеки. Втората е целосна верзија за десктоп корисници. Јас би му дал предност на второто за конвертирање, читање и уредување на PDF-датотеки. </p> ) [component_49] => Array ( [size] => 49 [type] => blogLinkAnchor [id] => component_49 [switcher_id] => section_0-component_49 [name] => component_49_blogLinkAnchor [text] => photoshop-cs6-free-alternatives ) [component_50] => Array ( [size] => 50 [type] => newContentTitleH2Template [id] => component_50 [switcher_id] => section_0-component_50 [name] => component_50_newContentTitleH2Template [text] => Преземете го Acrobat Pro DС Бесплатно ) [component_82] => Array ( [size] => 82 [type] => blogGeneralImg [id] => component_82 [switcher_id] => section_0-component_82 [name] => component_82_blogGeneralImg [useRealNameDt] => checked [useRealNameDtAmp] => checked [imageAlt_dt] => стандардно бесплатно преземање на Adobe Acrobat [imageAlt_amp] => стандардно бесплатно преземање на Adobe Acrobat [image_dt] => /images/content/adobe-acrobat-standard-free-download.jpg [image_dt_width] => 960 [image_dt_height] => 330 [image_amp] => /images/content/adobe-acrobat-standard-free-download.jpg [image_amp_width] => 960 [image_amp_height] => 330 ) [component_83] => Array ( [size] => 83 [type] => blogSingleButton [id] => component_83 [switcher_id] => section_0-component_83 [name] => component_83_blogSingleButton [settings] => Array ( [buttonStyle] => tm-button tm-button-yellow download ) [buttonLink] => https://clk.tradedoubler.com/click?p(284422)a(3062055)g(24059776)url(https://creativecloud.adobe.com/apps/download/acrobat) [buttonLinkTitle] => Бесплатно преземање на Adobe Acrobat DC [buttonName] => Преземете го акробатскиот PRO DС БЕСПЛАТНО ) [component_84] => Array ( [size] => 84 [type] => newContentTextTemplate [id] => component_84 [switcher_id] => section_0-component_84 [name] => component_84_newContentTextTemplate [textMode] => 1 [text] => <p>Adobe (Acrobat) Reader е најкул и најпопуларна програма за читање и печатење документи во * .pdf (Adobe Portable Document Format). Adobe (Acrobat) Reader ви овозможува да ги извршите сите основни операции кога работите со такви документи: читање, копирање, зумирање и зумирање, печатење, промена на ориентацијата на страниците и многу повеќе. Преземете го Adobe бесплатниот пробен период на оваа програма и уживајте во брзината и леснотијата на управување со PDF-датотеки. </p> <ul> <li> <b>Проверете </b> <a href="https://fixthephoto.com/adobe-creative-cloud-discounts.html" title="Достапни попусти на облак на Adobe Creative">достапни попусти на облак на Adobe Creative</a>. </li> </ul> ) ) [settings] => Array ( [removeOuterTopMargin] => checked ) ) ) )

Acrobat Pro DC Бесплатно

Acrobat Pro DC (15.0)

 • Ранг
  (4.5/5)
 • Осврти: 254
 • Лиценца: Пробна верзија
 • Преземања: 2,7к
 • Верзија: DC
 • Компатибилен: Mac / Win

Acrobat Pro DC free е меѓународна стандардна апликација за прегледување, потпишување и коментирање на PDF документи. Заборавете на купиштата документи со хартија со Acrobat Pro DC, нова верзија на најдобрата програма за работа со PDF-датотеки.

acrobat pro dc интерфејс

Предности на Acrobat Pro DC Free

 • Соодветно за секој приказ
 • Интуитивен интерфејс
 • Лесна споредба на две индивидуални датотеки
 • Пристап до паметни документи
 • Надградена функционалност
 • Можност за споделување документи
 • Конверзија на датотека во различни формати

Најчесто поставувани прашања:

 • Што вклучува пробната верзија на Acrobat Pro DC?

Adobe Acrobat Pro Free Trial ја нуди најновата верзија на програмата заедно со целосната функционалност. Исто така, добивате услуги на Document Cloud за пристап до премиум можностите од паметниот телефон.

Beе можете да извршите конверзија на датотека во PDF и да ги извезувате како прилагодливи документи на Microsoft Office од прелистувачот или телефонот. Користете го вашиот таблет или iPad со Android за изменување текст и слики, пополнување, потпишување и испраќање обрасци со специјалното автоматско пополнување.

Покрај тоа, можете да добиете потпишани документи од други корисници, да читате и да контролирате коментари. Оваа програма ќе послужи како одлично место за чување и споделување на датотеки преку Интернет.

 • Ако некој студент одлучи да ја купи програмата по пробното испитување, дали тој / таа ќе добие попуст?

Да, наставниците и учениците можат да добијат попуст од 60% на целиот куп апликации Creative Cloud.

 • Што точно добивам откако ќе се претплатам на Acrobat DC?

Со месечна платена претплата на верзии со отворен извор Adobe Acrobat Pro DC или Acrobat Standard DC, можете да ги искористите сите програми и сите нови надградби без дополнителни плаќања.

Услугите на Adobe Document Cloud ви даваат можност да користите напредни функции во мобилната апликација Acrobat Reader и да ја поедноставите вашата работа со PDF документи од паметен телефон.

 • Дали Adobe нуди алатки за да им помогне на ИТ секторите со распоредување на претпријатијата?

Да, многу комунални услуги и алатки на Acrobat DC може да се користат за оптимизирање на распоредувањето на претпријатието и да помогнат во управувањето со ИТ трошоците. За повеќе информации, одете на безбедносни ресурси страница.

 • Дали е можно да се контактира клиентската поддршка што е во бесплатен пробен период?

Ако имате проблеми со бесплатен пробен период на Acrobat, одете на веб-страницата на Adobe. Таму ќе добиете помош од специјалисти и ќе најдете корисни упатства, дискусии и совети. Добиј техничка поддршка.

 • Може ли да продолжам да го користам Adobe Acrobat Reader кога сум на бесплатен пробен период на Acrobat Pro?

Првично, Acrobat Pro DC е избран за прегледувач на PDF. Променете го во Reader со активирање на Reader DC и кликнување на Уреди & gt; Преференции & gt; Генерал Потоа изберете ја опцијата „Избери како стандарден управувач со PDF“ и следете ги упатствата на страницата.

 • Кои се минималните системски барања за Acrobat DC да работи непречено?

Откријте ги техничките карактеристики на софтверот во специфичниот дел на веб-страницата. Проверете ги информациите за системски побарувања.

Опасности од користење на разбиена верзија на Acrobat Pro DC Free

Многу корисници не знаат што ќе се случи откако ќе изберат „Бесплатно преземање на Adobe Acrobat Pro“ на различни извори и торенти.

Пиратскиот софтвер е нелегален

Инсталирање на Acrobat Reader Pro ослободен од порој или несигурен извор, едно лице може лесно да стане жртва на сајбер криминалци. Со помош на такви програми, тие добиваат информации за банкарски сметки, картички и пристап до виртуелни паричници.

Пиратскиот софтвер е потенцијална опасност

Покрај фактот дека хакираниот Acrobat Pro DC free понекогаш содржи вируси, процесот на преземање може да предизвика и потешкотии. Или треба да испратите СМС пораки или да платите за откопчување или преземање, за да поминете низ многу појавувани транспаренти.

Покрај тоа, препорачливо е претходно да инсталирате добар антивирус (бидејќи таквите страници може да се обидат да го заразат вашиот систем со вирус пред да ја преземете програмата).

Подобро е да користите легални верзии на Adobe Acrobat Standard или DC и да бидете целосно сигурни во сопствената безбедност и безбедноста на податоците со кои треба да се справите. Посета на непроверени страници е слична на отворање датотеки прикачени на е-пошта од непознати испраќачи.

Лиценцирана програма не е еднаква на платена програма

Неопходно е да се разбере едноставна работа: лиценцираниот софтвер не мора да се плаќа.

Постојат огромен број бесплатни и 100% правни апликации, соодветни за широк спектар на задачи.

Многу често, полесно е да најдете такви апликации отколку да пребарувате во мрежата за клучеви и да преземате бесплатно Adobe Acrobat Pro, изложувајќи го вашиот компјутер на опасност.

Пиратскиот софтвер води кон неконтролирана потрошувачка

Кога луѓето често користат висококвалитетни производи што ги добиваат апсолутно бесплатно, тие почнуваат да ги преиспитуваат вредностите. Луѓето не го ценат она што го имаат затоа што не се ограничени на ништо.

Легално преземање на Adobe Acrobat Pro DC или која било друга програма, луѓето почнуваат да го ценат она што го користат. Интересно, колку е поголема куповната цена, толку е подобар односот кон производот. Се разбира, постојат исклучоци поврзани со монополот на производителот, но ова се прилично ретки случаи.

Потребна е поддршка за добар производ

Купување пристоен производ, го охрабрувате неговото понатамошно подобрување. Ако добиете хакирано бесплатно преземање на Acrobat Pro, не можеме да зборуваме за каков било вид на надградба. Инвеститорот го поддржува и подобрува вашиот производ само додека има пари за него. Многу корисници не го разбираат, но процесот на креирање и развој на која било програма е напорна работа, во која се вклучени многу луѓе кои исто така сакаат да бидат платени.

3 најдобри алтернативи без акробат

Во случај да не размислувате да користите пробен период на Adobe DC Pro или целосно да го купите софтверот, зошто да не тестирате бесплатни и сигурни алтернативи?

1. PDF елемент

acrobat reader pro free alternative pdfelement
Добрите
 • Уредување на содржината
 • OCR (препознавање оптички знаци)
 • Нема потреба да плаќате месечно, ја купувате програмата еднаш засекогаш
Конс
 • Нема можност за промена на темата / бојата на софтверот

PDFelement е одлична алтернатива на Adobe Acrobat Pro. Со помош на достапната функционалност, ќе можете да ги споредувате, уредувате, коментирате, потпишувате, заштитувате и конвертирате документите во PDF. Софтверот исто така може да послужи како практичен читач и алатка за водење белешки.

2. PDFMate PDF конвертор

акробат читател про бесплатна алтернатива pdfmate
Добрите
 • Може да конвертира PDF-датотеки во бројни формати на датотеки
 • Конверзија на скенирани датотеки во прилагодливи, благодарение на интегрираниот OCR
Конс
 • Неколку функции во PDF

Еве уште една бесплатна алтернатива Acrobat Pro DC со задоволителен пакет на функции. Можете лесно да ги конвертирате PDF-датотеките во формат Text, Word, JPG, EPUB, HTML и SWF на Mac OS. Покрај тоа, со одликата OCR, можете да конвертирате скениран PDF документ. Поддржани се и прилагодувањата на датотеките и сериската конверзија.

3. PDFescape

акробат читател про бесплатна алтернатива pdfescape
Добрите
 • Може да се користи како читач на PDF со обележувачи
 • Способност да се создаваат форми
Конс
 • Интернет верзијата поставува ограничувања за големината на поставената датотека
 • Некои функции за конверзија работат неправилно

Постојат две верзии на PDFescape. Првиот е веб-овозможен софтвер за прегледување и уредување на PDF-датотеки. Втората е целосна верзија за десктоп корисници. Јас би му дал предност на второто за конвертирање, читање и уредување на PDF-датотеки.

Преземете го Acrobat Pro DС Бесплатно

стандардно бесплатно преземање на Adobe Acrobat

Adobe (Acrobat) Reader е најкул и најпопуларна програма за читање и печатење документи во * .pdf (Adobe Portable Document Format). Adobe (Acrobat) Reader ви овозможува да ги извршите сите основни операции кога работите со такви документи: читање, копирање, зумирање и зумирање, печатење, промена на ориентацијата на страниците и многу повеќе. Преземете го Adobe бесплатниот пробен период на оваа програма и уживајте во брзината и леснотијата на управување со PDF-датотеки.

creative cloud all special offers creative cloud all special offers