Преземање на Adobe After Effects CS6

линк за преземање adobe after effects cs6

Ако сакате да користите Adobe After Effect CS6, но не знаете каде да го добиете, ќе ви кажам за безбеден и брз начин за преземање.

Следење на 3D камера . After Effects CS6 има важна нова карактеристика за визуелни ефекти - 3D тракер за камери што ќе биде многу корисна и за дизајнерите на движечки графики. Наместо да следи објект во снимено видео, 3D Camera Tracker го следи бројот на објекти и ја реинженерира почетната позиција на камерата. После тоа, може да направи соодветен слој на камерата и да постави нови 3D слоеви на координати што одговараат на предметите и површините пронајдени во изворната сцена.

Нова функција Креирај форми од векторски слој . Со оваа функција, можете да увезете векторски AI и EPS -датотеки со логоа, уметнички дела и дизајни, потоа да ги претворите во обликувани слоеви што можете да ги уредувате. Можете да ги контролирате боите за пополнување и удар, да уредувате форми, да користите оператори со форма, како што се Wiggle Paths и Wiggle Transform.

Алатка за пердуви со променлива маска . Преземете го Adobe After Effects CS6 и ќе можете да ја користите и оваа функција. Сега, можете да промените една патека за да прилагодите тврди и меки површини, на пример, замаглување на движењето во објект што се движи. Со оваа алатка, можете исто така да поставите индивидуални точки на временската рамка и да ги прилагодите со помош на маскиран објект.

Повеќе можности за работа со снимки од DSLR . After Effects CS6 има нов ефект на поправка на ролетни бленди. Може да го анализира видеото и да го поправи. Неговата работа се заснова на два алгоритми што можат да се изберат од корисникот, Warp или Pixel Motion, како и насоки за скенирање. Тие се избираат според аголот на камерата со која е снимено видеото.

Многу вградени ефекти . Овој софтвер нуди повеќе од 80 нови вградени ефекти, вклучително и CycoreFX HD Suite кој поддржува 16-битна боја по канал. 35 ефекти понудени од After Effects CS6 поддржуваат 32-битна обработка на подвижна точка.

Нови ефекти што не беа поврзани со After Effects претходно . Овие ефекти вклучуваат Cross Blur, Color Neutralizer, Kernel, Threads, Environment, Rainfall, Snowfall, Block Load, Plastic, Line Sweep, WrapoMatic и Overbrights. Направени се и некои подобрувања, вклучително и поддршка за замаглување на движењето и 3D светла на композицијата во значајните CycoreFX ефекти.

Системски барања за Adobe After Effects CS6

Операционен систем Windows: Microsoft Windows 7 со Service Pack 1, Windows 8 и Windows 8.1. Погледнете ги најчесто поставуваните прашања за CS6 за повеќе информации за поддршката на Windows 8. Mac OS: macOS v10.6.8, v10.7, v10.8 или v10.9
Процесор Повеќејадрен Intel процесор со 64-битна поддршка
RAM меморија Минимум 8 GB (препорачливо е 16 GB)
Графичка карта 2 GB GPU VRAM
Простор на хард дискот 5 GB достапен простор на хард дискот

After Effects е професионална алатка за создавање специјални ефекти што бара сериозни спецификации од вашиот компјутер, бидејќи оптоварувањата на него ќе бидат доста високи. За преземање на Adobe After Effects CS6, потребен ви е компјутер од сегмент со висока цена или гејмерски. Ако користите слаб компјутер за работа, програмата ќе функционира наизменично или целосно ќе престане во средината на процесот.

Слободни

Пред да работите на специјални ефекти, треба да извршите квалитативна корекција на бојата. Претпочитам да го правам со ЛУТ. На овој начин, ќе можете да го направите тоа со неколку кликања. Преземете го нашиот бесплатен сет на LUT за оценување на бојата.

преземете после ефекти cs6 совети
creative cloud all special offers creative cloud all special offers